Apple Kaç Para Kazandığını Açıkladı: Dünya Üzerindeki Apple Cihaz Sayısı 2,2 Milyarı Geçti!

23
17
9
5
5
Apple, 2023'ün dördüncü çeyreğine ilişkin mali durum raporunu paylaştı. iPhone ve hizmet kategorisinden elde edilen gelir rekor seviyeye ulaştı.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, 2023'ün son çeyreğine ilişkin mali durum raporunu yayımladı. Şirkette yüzler gülüyor çünkü gelirlerde artış yaşanmış durumda. Hatta Apple, birkaç kategoride de rekor kırmış oldu. Gelin hep birlikte Apple'ın paylaştığı verilere yakından bakalım.

Apple'ın yaptığı açıklamaya göre geride bıraktığımız üç aylık periyotta elde edilen kazanç, 119,6 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Bu tutar, yıllık bazda yüzde 2'lik artışa denk geliyor. Şirketin kârı ise 33,9 milyar dolar oldu. Ancak burada önemli bir husus var. Şirket, Çin'de kan kaybetmeye devam ediyor. Öyle ki şirketin Çin pazarından elde ettiği gelir, yüzde 13 düştü.

Sadece iPhone satışlarından kazanılan para 69,7 milyar dolar

Apple kaç para kazandı

Apple'ın açıkladığı veriler, iPhone 15 serisinin iPhone 14'ten daha fazla ilgi gördüğünü ortaya koydu. Çünkü şirket, 2023'ün son çeyreğinde 69,7 milyar dolarlık iPhone satışı yaptı. Bu tutar, önceki yılın aynı döneminde 65,7 milyar dolardı.

Bununla birlikte; Mac satışlarını da artıran Apple, iPad cephesinde ise kan kaybetti. Şirketin Mac satışları yüzde 0,6 artışla 7,8 milyar dolar, iPad satışları ise yüzde 11 azalışla 7 milyar dolar kazandırdı. Apple CEO'su Tim Cook, aktif cihaz sayısının 2,2 milyar ile tüm zamanların rekor seviyesine ulaştığını söyledi. 

Apple, müşterilerine sunduğu hizmetlerden de rekor gelir elde ettiğini açıkladı. Bu alandaki gelirler, 23,1 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Paylaştığı verilerden mutluluk duyduğunu aktaran Tim Cook, müşterileri için inovasyon yaratmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak : https://www.apple.com/newsroom/2024/02/apple-reports-first-quarter-results/
23
17
9
5
5
Emoji İle Tepki Ver
23
17
9
5
5