Google, Kaç Para Kazandığını Açıkladı: Tek Başına Neredeyse Türkiye Ekonomisinin 3'te 1'i Kadar Para Kazanmış!

14
3
3
2
1
Google'ın çatı şirketi Alphabet, 2023'ün dördüncü çeyreğinde kaç para kazandığını açıkladı. Şirket hem gelirini hem de kârlılığını artırdı. Yapılan açıklamalar, hisselere de pozitif yansıdı.

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın çatı şirketi Alphabet, bugün düzenlediği bir etkinlikte 2023'ün dördüncü çeyreği için mali durum raporunu paylaştı. Şirket, yaptığı açıklamaya göre hem gelirlerini hem de kârlılığını artırdı. Alphabet'in en güçlü olduğu alanların başında hiç şüphesiz Google ve YouTube geliyordu. Gelin hep birlikte Alphabet tarafından yapılan açıklamalara yakından bakalım.

Yapılan açıklamalara göre şirketin son üç aydaki cirosu, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %13 arttı ve 86,31 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Bu dönemde firma tam 20,69 milyar dolar kâr elde etti. Bu anlamda firma, %9'luk bir büyüme yakaladı. 2023 yılının toplam geliri ise 307,4 milyar dolar oldu. Bu, Google'ın tek başına Türkiye ekonomisinin %33'ü kadar gelir sağladığı anlamına geliyor.

Google, bir yılda 307,4 milyar dolar para kazandı

Google

Öte yandan firmanın reklam geliri bu dönemde tahminlerden biraz daha düşük oldu. TikTok ve Meta gibi rakiplerin baskısı, yatırımcıların bu rakamlara karmaşık tepkiler vermesine neden oluyor. Yine de açıklanan rakamlar, Alphabet hisselerinde küçük de olsa bir artış yaşanmasını sağladı. 

Alphabet, YouTube reklam gelirlerinden 9,2 milyar dolar, Google Cloud hizmetlerinden 9,19 milyar dolar kazandığını açıkladı. Bu da bize gösteriyor ki Google Cloud, şirketin gözde hizmetlerinden biri haline gelmiş durumda. Geçtiğimiz yıl 590 milyon dolar zarar ettiren Google Cloud hizmetleri, bu çeyrekte kâr eden kalemlerden biri oldu.

Other Bets için umut ışığı!

YouTube Shorts

Alphabet'in Access, Calico, CapitalG, GV, Nest, Verily, Waymo ve X gibi işletmelerdeki ortaklıklarından oluşan "Other Bets" yatırımlarının da durumu açıklandı. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla bu yıl Alphabet bu yatırımlarından 657 milyon dolar ciro elde etti. Geçen yıla kıyasla bu alandaki zarar da 1,24 milyar dolardan 863 milyon dolara geriledi. 

Kaynak : https://www.cnbc.com/2024/01/30/alphabet-googl-q4-earnings-report-2023.html
14
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
14
3
3
2
1