Dünyanın İlk Psikopat Yapay Zekası Norman'la Tanışın

30
18
15
6
5
Gelecekte hayatımızın tümünü etkileyebilecek yapay zekaların, kötü birer yazılım haline gelme sebeplerinden birisi de insanlar olabilir.

Bilim insanları, yapay zekaların gelecekte ne denli bir tehdit unsuru olacağını bilmesine rağmen geliştirmelerine ve araştırmalarına tüm hızla devam ediyor.

 

MIT Medya Laboratuvar'ındaki araştırmacılar, Norman adlı bir yapay zeka geliştirdi. 60'lı yıllarda çekilen kült korku filmi Psycho'daki Norman Bates'den ilham alınarak yapılan Norman, yapay zekaların algoritma eğitimleri için kullanılan veri kümelerinin nasıl bir etki yarattığını görmek için yapıldı.

Eğitimi esnasında Reddit'in en pis ve karanlık paylaşımlarına maruz kalan Norman, sosyal medyanın en pis kısımlarını keşfetmek ve onları belgelemek için orada bulunuyordu.

Sonrasında Rorschach testine tabi tutulan Norman'a çeşitli mürekkep lekeleri gösterildi ve diğer yapay zekalarla kıyaslanınca çok daha korkutucu sonuçlar elde edildi. Bu doğrultuda araştırmacılar, gelecek dönemlerde gerçeklebilecek yapay zeka distopyalarının bir sebebinin de insanoğlu olabileceğini düşünüyor.

Kaynak : https://fossbytes.com/worlds-first-psychopath-ai-norman/
30
18
15
6
5
Emoji İle Tepki Ver
30
18
15
6
5