e-Ticaret Devi eBay’in CEO’su İstifa Etti

19
1
1
0
0
eBay, bu sabah yaptığı açıklama ile Devin Wenig’in CEO’luk görevinden istifa ettiğini açıkladı. Devin Wenig’in boşalttığı CEO’luk görevine vekaleten şirketin Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Mali İşler Direktörü Scott Schenkel atandı.

Ebay, bu sabah yaptığı açıklama ile Devin Wenig’in CEO’luk görevinden çekildiğini açıkladı. Devin Wenig, 8 yıl önce eBay’in pazarlama bölüm başkanı olarak şirkete katılmıştı. Wenig, PayPal’in şirket içinde payının artmasının ardından şirketin CEO’luk görevine getirilmişti. 

Devin Wenig’in CEO görevinden istifa etmesi ile ilgili olarak şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Tierney, “Devin, PayPal’ın ardından iş dünyasında ilerlemenin sürekliliğini savunuyor. Gerçekten de eBay bugün dört yıl önceki halinden çok daha güçlü. Bu ilerlemeden bağımsız olarak, birkaç önemli husus göz önüne alındığında, hem Devin hem de yönetim kurulu yeni bir CEO’nun şirket için en iyisi olduğuna inanıyor” dedi.

İstifa eden Devin Wenig’in yerine şirketin Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Mali İşler Direktörü Scott Schenkel yönetim kurulu tarafından CEO’luk görevine vekalet etmesi için atandı. eBay, CEO pozisyonu için “iç ve dış adayları göz önünde bulunduracağını” açıkladı. 

devin wenig ebay

Devin Wenig’in istifası, şirketin yaşadığı kargaşadan kaynaklanıyor. Yatırımcılar, bu yılın başında bir mektup kaleme alarak, eBay’in verimsiz organizasyon yapısından, boşa harcamalardan ve kaynakların yanlış tahsis edilmesinden muzdarip olduklarını yazdılar. Mektubun yayınlanmasının ardından eBay, bazı işten çıkarmalarla beraber yeni bir yapılanmaya gitti. 

eBay’in CEO’sunun istifa etmesinin ardından şirketteki kargaşa dinecek gibi görünmüyor. Şirketin var olan bu durumdan nasıl çıkacağı ise merakla bekleniyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/09/25/devin-wenig-steps-down-as-ebay-ceo/
19
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
1
1
0
0