Ekran Sorunları Yaşayan Samsung Galaxy Fold'un Çıkış Tarihi Ertelendi

27
10
4
2
1
Son zamanlarda ekranıyla ilgili sorunlarla sıkça gündeme gelen Samsung'un katlanabilir akıllı telefonu büyük bir gecikme yaşayacak gibi duruyor.

21 Şubat tarihinde tanıtılmasıyla bütün ilgileri üzerine çeken Samsung Galaxy Fold, ilk bakışta fazlasıyla başarılı tasarlanmış ve yazılım giydirilmiş gibi görünen bir tablet akıllı telefon olarak karşımıza çıkmıştı. Geçtiğimiz hafta içerisinde sosyal medyada paylaşılan ve etkileri bir çığ gibi büyüyen Galaxy Fold'un ekran sorunları ise Güney Koreli şirketin, katlanabilir cihazının çıkış tarihini bir ay ertelemesine sebep olacak gibi duruyordu.

The Wall Street Journal'ın haberine göre beklendiği gibi de oldu. Samsung, Galaxy Fold katlanabilir akıllı telefonunun çıkış tarihini net bir şekilde, en azından Mayıs ayına kadar, erteledi. Teknoloji devi şirketin bu erteleme kararını almasındaki en büyük etkenin ise incelenmesi için 3. kişilere gönderilen cihazların kullanılamaz hâle gelmesi olduğu tahmin ediliyor.

Teknoloji aleminde sözü geçen Amerikan teknoloji haberleri ve medya ağı The Verge'ün incelediği Samsung Galaxy Fold cihazın ekranının katlanan kısmında bir yumru oluşması ise erteleme kararındaki kırılma noktalarından birisi oldu. Cihazda kalıcı bir hasar olmadığını belirten The Verge, oluşan yumrunun yaklaşık bir saat sonra kendiliğinden kaybolduğunu da ekledi.

Fold'u inceleyen uzmanların çoğu; resmi Twitter hesapları üzerinden, katlanabilir cihazın bir ya da iki gün içerisinde çalışmayı durdurduğunu belirtti. Bunun üzerine açıklama yapan Samsung, oluşan hataların bazılarının, cihazın üzerinde bulunan koruyucu filmin kaldırılmasından kaynaklandığı söylemişti.

Ne var ki neredeyse 2.000 dolar fiyat etiketine sahip olan ve işlevsiz hâle gelen diğer cihazlar tamamen üretici kusurundan muzdaripti. Hâlihazırda Çin etkinliğini iptal etmiş olan Samsung'un, İspanya ve Singapur etkinliklerini de iptal ettiği hakkında bilgiler de bulunuyor.

Yaşanacak olan gecikme içerisinde Güney Koreli şirketin katlanabilir akıllı telefonu üzerinde yoğun bir mesai harcaması ve hataları gidermek için çalışması bekleniyor. Bataryasındaki hata sebebiyle iptal ettiği Galaxy Note 7 cihazı gibi Galaxy Fold'u da iptal etmek zorunda kalması ise Samsung'un, olmasını hiç mi hiç istemeyeceği bir durum gibi gözüküyor.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-fold-delay-978509/
27
10
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
27
10
4
2
1