Samsung'dan Bozulan Galaxy Fold'lar Hakkında Açıklama: Hepsini İnceleyeceğiz

75
22
10
6
6
Test amaçlı kullanılması amacıyla, 3 kişiye verilen Samsung Galaxy Fold'ların iki gün içinde bozulmasıyla ilgili açıklamalar geldi. Samsung'dan yapılan açıklamalara göre test cihazları tamamen incelenecek.

Samsung, piyasaya sürmek üzere olduğu katlanabilir ekranlı ilk telefonu Galaxy Fold'u, 3 kişiye test etmeleri için vermişti. Yaklaşık iki gün süren test kullanımı sırasında Galaxy Fold'lar, beklenenin tam tersine bozulmuştu. Samsung cephesinden konuyla ilgili cevap gecikmedi. Yayımlanan resmi bildiride, test cihazlarının tamamen inceleneceği belirtildi.

Bildirinin detaylarında, Samsung Galaxy Fold'ların ekranlarında zaten koruyucu bir tabaka olduğu, üzerine yeni bir koruyucu tabakanın yapıştırılmaması ve ekranda bulunan koruyucu tabakaya müdahele edilmemesi gerektiği belirtildi. Ekranın üzerinde bulunan tabakanın çıkarılmaya çalışılması ekranın hasar görmesine sebep olabilir ifadelerine yer verildi.

Samsung, bu bilgiyi müşterilerine aktarmak için çalışacağını da açıkladı. Menteşenin, ekrana baskı uygulaması sonucunda gerçekleşen ve ekranın kırılmasına sebep olan problemin ise henüz neden kaynaklandığının bilinmediği, test ekibinin akıllı telefonu incelemeye aldığı belirtildi. 

26 Nisan'da yapılacak olan lansman öncesinde bu şekilde bir sonuçla karşılaşmak, Samsung için büyük bir hayal kırıklığı yaratmış olmalı. Kullanıcıların merakla beklediği Galaxy Fold, böyle bir konuyla gündeme gelerek güvensizlik oluşturmuş durumda. Hatırlanacağı üzere Samsung Galaxy Note 7 modellerinde fazlasıyla sorunlar yaşanmış, bu telefonun uçak yolculuklarında kullanılması yasaklanmıştı. Yaşanan gelişmeler sonucunda ise lansman tarihinde herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Umarız Samsung, ikinci bir Note 7 krizi yaşanmadan bu sorunların üstesinden gelir.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/4/17/18412572/samsung-galaxy-fold-screen-damage-statement-inspect-screen-protector
75
22
10
6
6
Emoji İle Tepki Ver
75
22
10
6
6