ESET’ten Tespit: En Az 15 Parolanız Var ve Unutuyorsunuz

0
0
0
0
0
ESET’ten Tespit: En Az 15 Parolanız Var ve Unutuyorsunuz
Antivirüs yazılım şirketi ESET, edindiği verilerden yola çıkarak bir kişinin en az 15 şifresinin olduğunu ve bunların çoğunun unutulduğunu açıkladı.

ESET’in Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, ESET’in yeni güvenlik yazılımlarının tanıtıldığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Akkoyunlu, ellerindeki verilerden yola çıkarak bir kişinin bankacılık, alışveriş, e-posta ve sosyal medya hesapları nedeniyle en az 15 şifresinin olduğunu ve bunları yönetmekte sıkıntı çektiğini belirtti. 

Bu kadar parola ne güvenle saklanabiliyor, ne de akılda tutulabiliyor. Zaten her hafta en az 1 şifre de unutuluyor. Ayrıca çok basit oluşturulan ya da tüm hesaplar için aynı kullanılan parolalar dijital hayattaki en büyük güvenlik sorunlarından birine dönüşmüş durumda” şeklinde konuşan Akkoyunlu’dan sonra sözü devralan ESET Türkiye CEO’su Alain Soria, siber tehditlerin hem sayı hem de tür olarak hızla artmaya başladığını belirterek şunları söyledi: 

2015 başında 500 milyon adet olan zararlı yazılım sayısı 600 milyon adede ulaşmak üzere. Dijital sistemler dünyada her 4 saniyede bir saldırıya maruz kalıyor. Siber saldırılar zengin-fakir, genç–yaşlı ayrımı yapmıyor. Bu nedenle paramızı, verilerimizi, fotoğraflarımızı kaybetmemek için önlem almalıyız. Korunmuyorsak, doğrudan hedefiz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0