George Orwell'ın Kült Romanı 'Hayvan Çiftliği', PC ve Mobil Oyun Olarak Geliyor

61
14
6
3
1
George Orwell'ın sevilen kitaplarından bir tanesi olan Hayvan Çiftliği, sonbaharda PC ve mobil platformlara oyun olarak geliyor. Çizimlere dayanan ve tercih odaklı bir oyun olarak karşımıza çıkacak Orwell's Animal Farm, oyunseverlere ilginç bir deneyim sunacak gibi görünüyor.

Pek çok edebiyatseverin favori yazarlarından bir tanesi hiç şüphesiz George Orwell. 47 yıllık kısa hayatına onlarca yapıt sığdırmayı başaran Orwell; 1984, Paris ve Londra'da Beş Parasız ve Katalonya'ya Selam gibi kitaplarıyla ön plana çıkmıştı. Şimdiyse kitabın 45. yıl dönümünde, kitaptan uyarlanan yeni bir oyunun duyurusu gerçekleştirildi.

The Dairymen isimli yayıncı tarafından yapılan açıklamalara göre Hayvan Çiftliği isimli kitaptan uyarlanan oyun, "Orwell's Animal Farm" (Orwell'in Hayvan Çiftliği) olarak isimlendiriliyor. Kullanıcıların hem PC hem de mobil platformlardan üzerinden erişebilecekleri bu oyun, kitabın hikayesine bağlı kalarak alışılmışın dışında bir deneyim sunacak gibi görünüyor.

Orwell's Animal Farm

George Orwell, Hayvan Çiftliği kitabında aslında siyaset anlatıyordu. Geleneksel siyasi kitapların dışına çıkmak isteyen yazar, dile getirmek istediği düşünceleri insanlar değil, hayvanlar üzerinden aktarmıştı. İşte bu durum, oyunda da olduğu gibi karşımıza çıkıyor. Yani bu oyunda, hayvanlardan oluşan bir çiftlikle ilgili çeşitli stratejiler geliştirerek, çiftliğin kaderini belirlemeye çalışacağız.

Orwell's Animal Farm, çizilmiş görseller üzerinden seçimler yapabileceğiniz bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda vereceğiniz her karar, çiftlikte yaşayan hayvanların size karşı duyduğu memnuniyeti ortaya koyacak. Bu bağlamda hangi hayvanları görmezden gelip hangi hayvanların taleplerini yerine getireceğinizi kendiniz belirleyeceksiniz.

Orwell's Animal Farm

Oyunun hikayesi, Assassin's Creed: Origins'ten yakından tanıdığımız Abubakar Salim tarafından anlatılacak. Ayrıca The Witcher 2 ve 3'ün yönetmeni olarak karşımıza çıkan Kate Saxon, bu oyunda da yönetmenlik koltuğuna oturmuş durumda. Yani oyun, her ne kadar üç boyutlu aksiyon oyunlarına benzemeyecek olsa da arkasındaki ekiple adından sıklıkla söz ettirecek türden.

Orwell's Animal Farm'ın ne zaman çıkacağı tam olarak bilinmiyor. Steam'de yer alan listeleme, oyunun sonbaharda erişime açılacağını gösteriyor. Tahmin edebileceğiniz üzere oyunun mobil sürümü için de çıkış tarihi belirlenmiş durumda değil. Ayrıca fiyatının ne olacağıyla ilgili bir açıklama da yapılmadı. Neyse ki oyunun sistem gereksinimleri, bugün çalışabilen her bilgisayarın Orwell's Animal Farm'ı açabileceğini gösteriyor. Bakalım oyun, oyuncuları istenen düzeyde etkileyebilecek mi.

Orwell's Animal Farm için hazırlanan tanıtım videosu

Kaynak : https://www.gematsu.com/2020/08/orwells-animal-farm-announced-for-pc-mobile
61
14
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
61
14
6
3
1