Google Asistan, Artık Uygulamalardan Mesajları da Sesli Şekilde Okuyabilecek

19
3
2
1
0
Google Asistan, artık tüm mesajlaşma uygulamalarından gelen mesajları sesli şekilde okuyabilecek. Eskiden sadece telefonun kendi SMS uygulaması ve Hangouts üzerinden gelen mesajları okuyabilen Asistan, şimdi tüm çevrimiçi mesajlaşma uygulamalarından gelen mesajları okuyabilecek.

Google Asistan, Mesajlar uygulaması veya Hangouts üzerinden size gönderilen SMS metinlerini her zaman okuyabilir ancak dünyadaki milyarlarca kullanıcı, günlük iletişiminde diğer mesajlaşma hizmetlerine güveniyor ve bu uygulamalar, Google Asistan'ın okuma yeteneğinin dışında kalıyor. Google'ın getirdiği güncellemeyle artık durum böyle değil.

Daha önceden Google Asistan’a “Mesajlarımı oku” dediğinizde, yalnızca SMS metinlerinizi okur ve WhatsApp, Telegram, Slack, Discord, GroupMe gibi mesajlaşma uygulamalarından gelen mesajlarınızı okumazdı ancak bu durum yeni bir güncellemeyle değişti. Asistan, bu uygulamalardan da gelen metinleri sesli bir şekilde okuyacak ve cevaplamanıza izin verecek.

google asistan mesaj

Bu güncellemeyi denemek için Google Asistan'a "Mesajlarımı oku" diyebilirsiniz. Henüz bu özelliği kullanamıyorsanız bu özelliğin çalışması için Google uygulamasına bildirim erişimini vermeniz gerekiyor.

İşleyiş daha önce olduğu gibi ilerliyor ve son kısa mesajlar ile birlikte bir kart çıktıktan sonra Asistan, mesajın kimden geldiğini ve mesajın içeriğini sesli şekilde okuyor. Daha sonra bu mesaja sesli şekilde cevap verip yanıtlama seçeneği ekrana geliyor. İşlem tamamlandığında ise cevap, hemen gönderiliyor ve orijinal mesaj okunmuş olarak işaretleniyor. Ancak mesajın içeriğinde görsel, video veya sesli bir not var ise Asistan, bu mesajları okuyamıyor; “Mesaj bir ek içeriyor” uyarısı veriyor. 

Elbette bu özellik, birçok tartışmayı da beraberinde getirecektir. Asistan’ın sesli mesajları okuması, ortamın durumuna göre olumlu ya da olumsuz bir hâl alabilir. Asistan’ımız, artık sınırlı bir şekilde mesajlarımızı okumak yerine gelen tüm mesajları okuyabilecek. Google Asistan’ın bir sonraki adımı ise sesli mesajları dinlemesi ve yanıtlamaya fırsat sunması olabilir.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/08/02/google-assistant-read-reply-messages-whatsapp-telegram-slack/
19
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
3
2
1
0