Bir Yeni Mesaj: Güney Kore ile Kuzey Kore Arasındaki İletişim Kanalları 1 Yıl Sonra İlk Kez Açıldı

17
8
3
2
1
Geçtiğimiz yıl bir kez daha küsen(!) Kuzey Kore ile Güney Kore, bugün itibarıyla normalleşme kararı aldı. Güney Kore, ülkelerin liderleri arasında nisan ayından beri devam eden görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini duyurdu. Kuzey Kore de Güney Kore'nin haberini doğruladı.

Güney Koreli aktivistlerin Kuzey Kore sınırına protesto amaçlı ilanlar bırakmaları üzerine sert açıklamalarda bulunan Kuzey Kore, komuşusu ile olan iletişimi kesmeye karar vermişti. Ancak bu küslük, bugün itibarıyla son buldu. Güney Kore Cumhurbaşkanlık Ofisi, Kuzey Kore ile olan iletişim yollarının yeniden açıldığını duyurdu.

Güney Kore Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından yapılan açıklamalarda, Güney Kore lideri Moon Jae-in ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında nisan ayından beri devam eden yazışmaların sonuç verdiği belirtildi. Böylelikle iki ülke, yeniden normalleşme sürecine girmiş oldu.

Kore'de bir kez daha barış

Güney Kore'den yapılan açıklamalar, Kuzey Kore'nin devlet haber ajansları tarafından da doğrulandı. Bu doğrulama, iki ülkenin ikili ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldığı anlamına geliyor.

Güney Kore hükümeti, konuyla ilgili olarak "Ortak güven içerisinde ikili ilişkilerin en kısa zamanda yeniden iyileştirilmesi" temennisinde bulundu. Kuzey Kore'den ise böyle bir açıklama gelmedi.

Kaynak : https://www.haberturk.com/son-dakika-kuzey-ve-guney-kore-arasinda-iletisim-kanallari-bir-yil-sonra-yeniden-acildi-3144396
17
8
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
17
8
3
2
1