Bentley', Canavar SUV'u Bentayga'nın Tekerleğini Geliştirmek İçin 5 Yıl Harcamış

Lüks otomobil markalarının araçlarını üretirken vidalarına kadar özenle çalıştıkları biliniyor. Bu markalardan Bentley'nin Mulliner bölümü, Bentayga modeli için geliştirdiği 22 inç büyüklüğündeki tekerleği gün yüzüne çıkardı. Bilgilere göre söz konusu tekerleğin geliştirilmesi tam 5 yıl sürdü.

Konu lüks araçlara geldiğinde araçların üretim şekilleri köklü şekilde değişiyor. En küçük noktalarına kadar özenle üretilen bu araçların tekerleği bile, gösterilen bu özen sebebiyle uzun süren çalışmalar sonucunda ortaya çıkıyor. Haberimizin konusu olan Bentley’nin Mulliner bölümünün geliştirdiği tekerlek, bu konu için oldukça iyi bir örnek.

Zamanında Bentley için karoser üreten Mulliner, 1959’dan itibaren Bentley ile aynı çatı altına girmiş ve o zamandan bu zamana üretilen araçların tasarımında söz sahibi olmuştu. Müşterilerin isteğine göre yapılan boyalardan el ile yapılan işlemelere kadar birçok imkan sunan Mulliner, Bentley’nin “Evimden daha güzel” dedirten lüks SUV modeli için geliştirdiği tekerlekle karşımızda.

Bu tekerleğin geliştirilmesi 5 yıl sürdü:

Günün sonunda bu bir tekerlek. Neyini geliştirmişler bu kadar?” demeyin. Zira 22 inç büyüklüğündeki bu tekerlekler araca takıldığında, karbon fiber yapıları sayesinde alışık olduğumuz alüminyum alaşımlı olanları geride bırakıyorlar. Bunu sağlayan en önemli etken ise, ağırlık alanında alüminyum olanlara kıyasla tekerlek başına yaklaşık 6 kilogram tasarruf sağlıyor olmaları.

Hafifliğin risk oluşturacağını düşünüyor olabilirsiniz fakat söz konusu tekerlekler güvenlik standartlarını tamamen karşılamakla kalmayıp, alüminyum tekerleklerin kırılacağı darbe testlerinden sapasağlam çıkmayı da başardı. 

Son olarak yine karbon fiber malzemenin bir getirisi olarak bu tekerlekler, aracın atikliğine ve dengesine katkıda bulunarak alüminyum tekerlekleri geride bırakıyor. Kullanıcılar, sadece Bentayga modeli için üretilen bu tekerleklere, 2021 yılının sonlarına doğru erişebilecek. Konu hakkındaki düşüncelerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.