Netflix'e Canlı Spor Yayınları Gelebilir: Şirket, Bazı Spor Liglerinin Yayın Haklarını Satın Almak İçin Teklifte Bulundu

Dünyanın en popüler sinema ve dizi platformu olan Netflix'in, canlı spor yayınları yapmayı planladığı ortaya çıktı. Wall Street Journal'ın aktardığına göre şirket, bazı spor liglerinin ve organizasyonların yayın haklarını satın almak için teklifte bulundu.

Geçtiğimiz günlerde reklamlı abonelik sistemini bazı ülkelerde hayata geçiren Netflix, önemli miktarda abone kaybetmesiyle pek de iyi bir yıl geçirmiyor. Bunlara rağmen hâlen alanında dünyanın en popüleri olmaya devam eden platform, son zamanlarda kullanıcıların hoşuna gidebilecek yeni hizmetler sunmak için çalışmalar sürdürüyordu.

Şimdi de Netflix’in önümüzdeki zamanlarda kullanıcıları sevindirebilecek bir şey üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Deadline’ın aktardığına göre dev şirket, son birkaç aydır spor liglerinin ve organizasyonlarının haklarını satın almak için uğraşıyor.

Netflix’e canlı spor müsabakaları gelebilir

İlk olarak Wall Street Jorunal’ın (WSJ) aktardığı bilgilere göre Netflix, bazı ATP tenis turnuvaları ve Dünya Sörf Ligi gibi organizasyonların haklarını almaya çalışıyor. Ancak bu anlaşmaların hiçbirinin henüz gerçekleşmediği aktarılıyor. Ayrıca dev platformun; uzun vadeli anlaşmaları bulunan Premier League, NFL (Amerikan Ulusal Futbol Ligi), Olimpiyatlar gibi dev organizasyonları ileride hedefleyebileceği bile söylentiler arasında.

Buna ek olarak WSJ’nin raporunda Netflix yöneticilerinin, yüksek maliyetlerden kaçınmak için düşük profilli liglerin hakkını satın almayı düşündüğü de aktarıldı. Ayrıca platformun büyüklüğü nedeniyle az bilinen sporlara yardımcı olunabileceği de belirtildi.

Ayrıca Deadline’a konuşan konuya yakın biri de spor organizasyonlarına dikkat çekerek doğru ligleri bulmanın ve doğru anlaşmaları yapmanın önemini vurguladı. Netflix ise spor ligleri ve organizasyonlarına teklif yapıp yapmadığı ile ilgili herhangi bir yorum bulunmadı.

Platform, birçok başarılı spor içeriğine sahip

Bilindiği üzere Netflix, spor içeriklerine zaten yer veriyordu. Platformda futboldan Formula 1’e kadar birçok belgesel, film ve dizi mevcuttu. Örneğin 2019’da çıkış yapan Formula 1: Drive to Survive, büyük beğeni toplamış, beşinci ve altıncı sezonu için onay almıştı. Efsane basketbolcu Michael Jordan’ı ve Chicago Bulls’un başarısına anlatan mini belgesel dizi The Last Dance de bu örneklerden bir diğeri. Dev platformun, bugün ortaya çıkan hamlesiyle canlı spor müsabakaları ekleyerek spor içeriklerini daha da genişletmeyi amaçladığını söyleyebiliriz.

Diğer dijital platformlarda da son yıllarda spor yatırımlarının öne çıktığını eklemeden geçmemek gerek. Amazon, NFL için 11 yıllık bir anlaşmaya varırken Apple TV+ ve Peacock da ABD Ulusal Beyzbol Ligi MLS için anlaşmalar yapmıştı. Apple ayrıca ABD ve Kanada futbol liglerinin en üst düzeyi olan Major League Soccer’la (MLS) da maçları yayınlamak için bir ortaklık kurmuştu.