Minecraft Geliştiricileri Pokemon Go'ya Fena Sarmış!

Mojang resmi blogunda Minecraft geliştiricilerin Pokemon Go oynadığından dolayı Minecraft güncellemesinin geciktiğini açıkladı.

Pokemon Go çılgınlığı sadece oyuncuları değil, oyun geliştiren şirketleri de sarmış durumda. Minecraft güncellemesinin gecikmesi üzerine Minecraft'ın yapımcısı Mojang bir açıklama yayınladı.

Genellikle güncellemelerde gecikme yaşanması teknik sorunlara bağlanılırken güncellemenin gelmemesi üzerine oyunculardan tepki toplayan Mojang, tepkilere diğer sorunlarda yapılan açıklamalardan çok daha farklı bir yanıt verdi.

Ciddi bir açıklama mı yoksa eğlence amaçlı ağır tepkiler almamak için yapılmış sempatik bir açıklama mı bilmiyoruz ama Mojang ekibi resmi olarak yayınladığı açıklamada Minecraft geliştiricilerinin Pokemon Go'ya kendilerini çok fazla kaptırdıklarını, bu nedenle Minecraft güncellemesinin aksadığını söylüyor. Ayrıca güncellemenin yakında Android için, daha sonra da diğer platformlar için yayınlanacağı açıklamaya eklemiş.

Normalde bu tarz bir açıklama pek ciddiye alınmaz ama Pokemon Go uğruna yapılanları gördükçe insanın bu açıklamayı ciddiye alası geliyor. Gerçekten bu tarz trendleri takip ederek insanlara sempatik gelen davranışlar şirket stratejileri için önem taşıyor. Keza Mojang güncelleme gecikmesi nedeniyle küfürler duyduğu pek çok çocuğun bu açıklamayla gönlünü kazanmış olabilir. :)