YouTube Uygunsuz İçerikleri Engelleyecek Gönüllü Kahramanlarını Arıyor

Popüler video paylaşım platformu YouTube, uygunsuz içeriklerin önüne geçmek için ilginç bir adım attı.

Bildiğiniz gibi söz konusu sosyal ağlar olunca içeriklerin kontrol edilmesi ve uygunsuz içeriklerin takip edilmesi özellikle o sosyal ağın çalışanları için oldukça zorlu bir süreç oluyor aynı zamanda tüm uygunsuz içerikler bu yöntemle önlenemiyor.

Bu duruma yapay zeka ile bazı konularda çare bulan YouTube, şimdi ise yapay zekanın algılayamadığı uygunsuz içerikleri insanlara emanet ediyor. YouTube Heroes (YouTube Kahramanları) adıyla kurulacak yeni ekipte gönüllü olan kişiler YouTube'daki içerikleri denetleyecek, gelen bildirimleri inceleyecek ve işlem yapma yetkisine sahip olacak.

Bu programın ne zaman tam olarak başlayacağı bilinmezken ülkemizde olup olmayacağı da belli değil ama yine de YouTube böylelikle uygunsuz içeriklere daha etkili bir çözüm üretmiş durumda.

Tabii uygunsuz içerikler denince akla ilk olarak müstehcen içerikler gelse de zaten Google bu tür içeriklerin önüne genelde yapay zeka ile geçebiliyor. Bunun dışında kullanıcıları kandırmaya yönelik içerikler gibi birçok içerik de uygunsuz içerik olarak değerlendirilecek.