Galaxy S8’e Dünyada İlk Olacak Bir Özellik Eklenecek!

Teknoloji devi Samsung’un Galaxy Note 7 ve Edge 7 modellerinde yaşadığı talihsiz olaylar, firmanın pes etmek yerine yeni çıkartacakları Galaxy S8 modeline yönelmesini sağladı.

Bu yıl sosyal medyanın diline düşen Galaxy Note 7 ve sonrasında da S7 Edge’in başına gelen talihsiz patlama olayları nedeni ile Samsung, Note 7 seri telefonlarını piyasadan geri çekme kararı almıştı. Büyük bir zarara uğramasına sebep olan Note 7’yle ilgili durumlar, Samsung'u pes ettiremediği gibi yeni çıkartacak olan amiral gemisi Galaxy S8’in çok iyi olabilmesi adına tam gaz çalışmalara devam etmesini sağladı.

Duyurulan habere göre Galaxy S8’e eklenilecek özellik, piyasada bulunan telefonlara nazaran daha önce hiçbir firma tarafından denenmedi. Bu da “Optik parmak izi tanıma” özelliği. Tasarım alanında da büyük değişimler hedefleyen Samsung, yeni amiral gemisi Galaxy S8’in ekranının tam olacağı gibi önceki serilere benzer şekilde kavisli olacağını duyurdu.



Benzerlerine göre en kısa sürede ve net bir şekilde tarama yapan bu optik sensör, Samsung’un ön panelde hemen ekranın altında bulunacak. Daha önceden sıradan parmak izi sensörüne yer verilen bir çok parmak izi okuyucu sensörleri gecikme yaptığı gibi, parmağı tanımlamada veya algılamada sorun çıkartabiliyordu. Samsung’un sahip olacağı bu yeni optik parmak izi sensörü, Qualcomm’un Sense ID çipseti ile destekleneceği gibi, bundan sonra saliseler içerisinde hatasız bir şekilde parmağınız ile istediğiniz işlemi yapabilmenizi sağlayacak.