Elektrikli Araçlara Yönelen Porsche, Rimac Automobil'in Bir Kısmını Satın Aldı

Porsche, elektrikli otomobiller konusunda yatırımlarına devam ediyor. Yeni tanıtılan Taycan modelinin ardından şirket başka bir kuruluş ile ortaklığa giriyor.

Aston Martin, Jaguar ve Koenigsegg gibi markalara elektrikli araç teknolojilerini geliştiren şirketlerden birisi olan Rimac Automobil’in %10’luk hissesi, Porcshe tarafından satın alındı.

Porsche’nin zaten elektrikli otomobiller konusunda oldukça ciddi çalışmalar yaptığı herkesçe biliniyordu. Fakat şirket bu konuda oldukça kararlı olacak ki Rimac’in %10’unu satın aldı. Porsche’nin yönetim kurulu başkanı Lutz Meschke, Rimac’ın fikir ve yaklaşımlarından son derece etkilendiklerini ve şirkete yatırım yapma kararı alarak iş birliğine giriştiklerini belirtti.

Yakın bir tarihte diğer uzun menzilli hibrit araçlarını üretmeye başlayacak olan Porsche, Mission E Cross Turismo konsept modellerinden birisini yavaş sürmek kaydıyla gazetecilerin kullanmasına izin vermişti. Geçtiğimiz haftalarda ise Porsche Taycan’ın tanıtımına hep beraber tanık olmuştuk. Porsche’nin hedefinde ise daha geniş çaplı otomobiller bulunurken, Volkswagen ve Audi ile çeşitli ortak çalışılmalarda yürütülmekte.

Bu arada Rimac’in çift tekerlekli tasarıma sahip iki kişilik bir C sınıfı otomobile sahip olduğunu belirtelim. Bu yeni taşıt, 0’dan 100'e 1.85 saniyede çıkabiliyor.