SpaceX, Astronotlar İçin Dünyanın En Güçlü Kahvesini Uzaya Gönderdi

Normal bir kahveden %200 oranında daha çok kafein içeren Death Wish Coffee markasına ait kahve, SpaceX'in Dragon adlı kargo kapsülü ile Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderildi

Elon Musk’ın başarılı projesi SpaceX ile ortak bir projeye girişen Death Wish Coffie; Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderilen kargoya dünyanın en sert kahvesini de ekledi.

SpaceX’in Dragon adlı kargo aracıyla gönderilen kahve, uzay koşullarına uygun hale getirilerek astronotların hizmetine sunuldu. Gönderilen kahvenin öncelikli olarak konsantre bir şekilde ısıtıldığını, daha sonra dondurulduğunu belirten Death Wish Coffee yetkilileri, kurutulan ve sıkıştırılmış hale getirilen kahvenin tıpkı klasik bir kahve gibi su eklenerek içilebileceğini belirtti.

NASA gıda uzmanları ile birlikte çalışan ekip, uzay şartlarına uyumlu hale getirilen kahvelerinin %200 oranında daha çok kafein içerdiğini dile getirdi. Şirketin bu proje sonrası espirili bir reklam fikri olarak, “Galaksinin En Güçlü Kahvesi” sloganını kullanacağı tahmin ediliyor.

Bu pazartesi itibariyle içinde bolca kahve ve 20 civarında denek farenin bulunduğu kargonun astronotların eline ulaştığı bildirilirken; “Cimon” isimli yapay zeka teknolojisine sahip bir robotun da kargoya dahil edildiği bilgisi kamuoyuna duyuruldu.