Apple'ın 'İyi ki Piyasaya Sürülmemiş' Diyeceğiniz Tasarım Faciası 17 iPhone Modeli

Akıllı telefon dünyasının iki devi olan Apple ve Samsung, yıllardır patent mücadelesi veriyorlar. İki şirket arasındaki davalar, Steve Jobs’un hayatta olduğu dönemden bu güne kadar uzanıyor. Samsung ise Apple’ın zamanında “iyi ki piyasaya sürmemiş” diyeceğiniz tasarımlarını gün yüzüne çıkarttı.

Steve Jobs, hayatının son yıllarında Android işletim sistemiyle cihaz üretenlerin, Apple patentlerini çaldıklarını dile getirmiş ve Android’e “termonükleer savaş” olarak nitelendirdiği bir savaş başlatmıştı. Samsung en büyük Android üreticisi olarak bu sözlerin hedefindeydi. Her iki firma da yıllardır birbirine girdi, karşılıklı olarak sayısız davalar açıldı. Genelde bu davaları açan taraf ise Apple oldu. 

Apple, Samsung’un iPhone tasarımını kopyaladığı gerekçesiyle yeni bir mahkeme daha başlatmıştı. İki taraf, bu savaşın sonunu anlaşarak getirdi. ABD Yüksek Mahkemesi, geçtiğimiz yıl Samsung’a 399 milyon dolarlık bir tazminat cezası vermişti, bu karar yeniden görüşülmek üzere geri alındı. Samsung daha önce çarptırıldığı 548 milyon dolarlık para cezasına rağmen anlaşmaya vardı.

Apple Reuters’e verdiği demeçte bu sürecin her zaman parayla ilgili olduğunu söyledi. Samsung davalar sürecinde Apple’ın iPhone tasarımlarına ilişkin hazırladığı protipleri yayınlamıştı. Tasarımları arasında ilk iPhone modellerinden tutun, piyasaya kesinlikle sürülmemesi gereken birbirinden farklı modeller de var. 

İşte Samsung’un zamanında ortaya çıkardığı birbirinden garip iPhone modelleri:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8. 

9. 

10.

11.

12. 

13.

14.

15.

16. 

17.