Apple ve Samsung, 7 Yıllık Patent Davasında Anlaşmaya Vardı

30
15
4
4
1
İlk olarak 2011 yılında Apple'ın Samsung'u dava etmesiyle başlayan ve bir türlü nihayete eremeyen patent davası, sonunda tarafların anlaşmasıyla bitti.

2011'de Apple'ın Samsung'a açtığı davada, ilk iPhone'un piyasaya sürülmesi sonrası, Samsung'un telefonlarını gözle görülür bir biçimde kendi telefonlarından kopyaladığını iddia etmişti.

Bu dava aslında çok da uzun sürmedi. 2012 yılında patent konusunda mahkeme Apple'ı haklı buldu ve Samsung'u tazminat ödemeye mahkum etti. Normalde süre gelen davalar tartışılır; bu kez işlerin arap saçına dönmesi dava sonlandıktan sonra oldu. Nitekim iki taraf da ödenecek tazminat konusunda bir türlü tatmin olmadı.

Geçtiğimiz günlerde en son duyduğumuz rakam olan 539 milyon dolarla dava sürecinin bittiğini sanarken, aslında kapalı kapılar ardında pazarlıkların devam ettiğini anlıyoruz. Son olarak Samsung'un 145 milyon dolarla bu işi kapatmak istediğini duymuştuk.

Anlaşılan o ki yapılan uzun süreli pazarlıklar sonuç verdi ve iki taraf bu davanın tazminatında anlaştı. Samsung, Apple'a ne kadar bir ödeme yapacak bilemiyoruz; iki taraf da anlaşmanın gizli tutulmasını istiyorlar.

Kaynak : http://www.redmondpie.com/apple-and-samsung-settle-7-year-long-patent-fight-over-copying-of-iphone-design/
30
15
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
30
15
4
4
1