Fox, 2018 Dünya Kupası İle Yayın Akışı Rekoru Kırdı

Bir hafta önce 1.8 milyon izleyici sayısı ile rekor sayılara ulaştığını düşündüğümüz Fox, bu rakamları da aştı ve 2 milyon izleyici sayısına ulaştı.

Fox Sports, Dünya Kupası'nın Rusya'daki canlı yayın akışını sağlamak için çok çalıştı ve Brezilya-Meksika maçından rekor rakamlar geldi. Ağ, Brezilya-Meksika maçının, 1.4 milyon tekil ziyaretçiye sahip, kimliği doğrulanmış en iyi yayın olduğunu açıkladı ve Pazartesi günü 2 milyon izleyicisiyle tüm zamanların en iyi yayın günü oldu. Bu ziyaretçi sayısı, 27 Haziran’dan bir hafta önceki 1,8 milyon tekil ziyaretçisini bile geride bırakıyor.

Normalde TV'de 4,181,000 Fox izleyicisi varken bu sayı, Meksika-Brezilya maçı ile 5,373,000 seviyesinde zirveye çıktı. Futbol, ayrıca haziran ayında tüm sporlar çapında Fox'un 632 milyon yayın akışı rakamlarının yarısından fazlasını (%55) artırdı. Fox’un 2018 Dünya Kupası haklarını elde etmek için harcadığı paraların işe yaradığı bu rakamlarla ortaya çıkıyor.

Fox'un daha önce Rusya'da yapılacak müsabakalar için Amerika'daki yayın hakklarını aldığını, Twitter'da 30 dakika süreyle canlı yayın yapacağını duyurmuştuk. Özellikle Twitter'ın aktif kullanıcı sayısının Fox için küçümsenmeyecek derecede faydası olacağı ortadaydı.