Instagram, Akrabaların Arasını Açacak 'Takipçi Silme' Özelliğini Test Etmeye Başladı

Instagram, akraba ya da eski arkadaşlar gibi sizi takip etmesini istemediğiniz kişilerin profilinizi görüntülemesine izin veren fakat takip etmesini engelleyen 'takipçi silme' özelliğini test etmeye başladı.

Dünyanın en büyük görsel içerik paylaşım platformu olan Instagram, herkese açık profili tercih eden kullanıcılarının içini rahatlatacak bir özelliği test etmeye başladı. Yeni özellik ile birlikte herkese açık profilinizi takip etmesini istemediğiniz kişileri engellemek yerine sadece takip etmesini engelleyebileceksiniz.

Herhangi bir sebepten dolayı bir kişinin sizi takip etmesini istemeyebilirsiniz. Şu an için bu durumda yapabileceğiniz tek şey o kişiyi engellemek olacaktır. Ancak engellemek fazla agresif bir harekettir ve bir kişiyi engellediğinizde sadece o kişi sizin profilinizi değil, siz de o kişinin profilini görüntüleyemezsiniz.

Instagram, engellemek gibi agresif bir hamle yapmak istemeyen kullanıcılar için ‘takipçi silme’ özelliğini test ediyor. Böylece sizi takip etmesini istemediğiniz kişileri takipçiler sayfasına giderek sizi takip etmesini engelleyebileceksiniz. Bir Instagram sözcüsü, şirketin takipçi silme özelliğini test ettiğini resmi olarak onayladı.

Takipçi silme özelliği henüz tüm kullanıcıların hizmetine sunulmuş değil. Eğer özelliği test etme fırsatı olan kullanıcılardan biri olup olmadığınızı merak ediyorsanız Play Store’a giderek uygulamayı güncelleyebilir ve ardından takipçi sayfasına giderek takipçi silme özelliğinin var olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.