Samsung'un Katlanabilir Akıllı Telefonunun Özellikleri Doğrulandı

Samsung'a yakın bir isimsiz kaynak, Galaxy X adını taşıması beklenen katlanabilir Samsung akıllı telefonun bazı özelliklerini ve ne zaman tanıtılacağını açıkladı.

Wall Street Journal’a konuşan isimsiz bir kaynağa göre Samsung’un katlanabilir akıllı telefonu ‘winner’ (kazanan) kod adına sahip olacak. Katlandığı zaman kameraları iç kısımda kalacak ve cihaz katlı haldeyken ön tarafında kullanılabilecek küçük bir ekran yer alacak.

Kaynağa göre cihazın adının ‘Galaxy X’ olma ihtimali çok yüksek. Söylentilerde olduğu gibi cihaz, açıldığında 7 inç olan bir ekrana sahip olacak. Fakat ekran katlandığı zaman cihazın boyutu 4,5-5 inçlik bir cihaz ile benzer olarak.

Samsung, katlanabilir akıllı telefon konusunda başta Huawei olmak üzere diğer büyük akıllı telefon üreticileri ile adeta yarış halinde. Kaynağa göre Güney Koreli teknoloji devi, 2019’un hemen başında ilk katlanabilir akıllı telefon modelini tüketicilerin beğenisine sunacak.

Dürüst olmak gerekirse yukarıdaki görsellerdeki gibi bir katlanabilir akıllı telefon tüketicilerde büyük bir heyecana neden olmayacaktır. Zira cihazın genel tasarımı ve kullanımı ZTE’nin Axon M modeline fazlasıyla benziyor. Tüketicilerin Samsung’dan beklediği katlanabilir akıllı telefon modelinin çok daha inovatif özellikler taşıması gerekiyor.