Şimdi YouTube Düşünsün: PewDiePie, Blockchain Tabanlı Yeni Yayın Platformu Dlive'a Katılacak

Yayıncılar için farklı bir ortam sunup kullanıcılara ilginç bir deneyim yaşatmayı hedefleyen Dlive, önümüzdeki hafta açılıyor. Ünlü Youtube kanalı PewDiePie da yayıncılar arasında.

14 Nisan’dan itibaren Youtube’un kralı diyebileceğimiz PewDiepie, blockchain teknolojisi tarafından sağlanan Dlive platformunu kullanıma sunacak.

Aylık yaklaşık 3 milyon aktif kullanıcı ve ortalama 35.000 aktif yayıncı ile Dlive, bireysel olarak bir şey yaratmak isteyenler için diğer platformlardan çok daha iyi şartlar vaat ediyor. Platform, ilginç bir yaklaşımla yayıncılarına ve kullanıcılarına bir ödül sistemi getirmeyi planlıyor.

Proje kapsamında içerik üretenler ve izleyiciler Lino Point kazanacaklar. Lino Point, Lino Network blockchain temelli sistem tarafından sağlanan bir kripto para. Perşembe günü yayımlanan bir videoda, Dlive platformunun açılışında tüm kullanıcılara toplamda 50.000 dolar değerinde Lino parası dağıtılacağı söylenmekte.

PewDiePie olarak tanınan Felix Kjellberg’ün YouTube’da 94 milyon abonesi var. Bu, onu YouTube’daki en çok tanınan içerik üreticisi yapıyor. Felix, Dlive platformu için şu açıklamada bulundu:

Tekrar düzenli olarak yayınlara başlayacağım için mutluyum. Platformdaki diğer yayıncılar gibi bana da aynı şekilde davranıldığı için Dlive müthiş bir yer.”

Ayrıca Lino Network kurucusu Wilsen Wei ise platformun bir çok yenilik getireceğini belirterek şu açıklamada bulundu;

“Dlive, yayıncıların birbirleri ile yarışmaktan ziyade birbirlerini destekleyerek daha iyi işler çıkarabilecekleri bir ortam. Ayırt etmeden herkese en kaliteli içerkleri üretebilmeleri için teşvikte bulunmak istiyoruz. PewDiePie içerik üreticilerinin çalışmalarını, harcadıkları zamanı, emeklerini her zaman savunan bir yayıncı, Dlive da bunu yapacak. Canlı yayın platformumuz yaratıcıların sektördeki temsil edilme şekillerini sonsuza kadar değiştirecek potansiyele sahip ve PewDiePie bu projenin bir parçası olduğu için gurur duyuyoruz”