Ön İniş Takımları Açılmayan Yolcu Uçağı, Arka Tekerleklerinin Üzerine İndi

Yangon'dan 82 yolcu ve mürettebatla kalkış yapan Embraer-190, iniş yapacağı Mandalay Uluslararası Havaalanı'na yaklaştığında ön iniş takımları açılmayınca arkadaki iki tekerleğin üzerine iniş yaptı. Talihsiz olayda yaralanan kimse olmadı.

Son dönemlerde hava trafiğindeki olayların ardı arkası kesilmiyor. Miami Herald'da yayımlanan yeni bir haber, Myanmar Ulusal Hava Yolları'na ait Embraer-190 yolcu uçağının yaşadığı ilginç talihsizliği konu aldı.

Embraer-190, 36 metrelik büyük bir yolcu uçağı. Gerçekleşen olayda iniş sırasında ön iniş takımlarının açılmamasından dolayı Mandalay Uluslararası Havaalanı'na oldukça stresli bir şekilde inmek zorunda kalan Embraer-190, mecburen arkadaki iki tekerleğinin üzerine iniş yaptı.

Ön iniş takımları açılmadığı için piste temas ettiğin andan itibaren kıvılcımlar çıkartan yolcu uçağı, içerisindeki 82 yolcu ve mürettebat hasar görmeden iniş yaptı. Olayla ilgili konuşan Mandalay Uluslararası Havaalanı'nın sözcüsü Kyaw San, Boeing ve Airbus markalarına ait büyük uçakların bir süreliğine Mandalay Uluslararası Havaalanı'nı kullanamayacağını belirtti.