Eski Boeing Çalışanları, 737 Max'in Teknik Sorunlarını Şikayet Etti

13
3
2
2
1
Geçtiğimiz yılla birlikte birçok kazada başrol oynayan ve onlarca davayla karşı karşıya kalan Boeing, yeni bir problemle daha karşılaştı. Şirketin 4 eski çalışanı, 737 Max adlı uçaktaki bir sistemde yaygın bir problem bulunduğunu raporlayarak Federal Havacılık Kurumu'na şikayet etti.

Geçtiğimiz dönemlerde adını çokça duyduğumuz ve hiç de iyi anılmayan Boeing, yeni bir problemle karşı karşıya kaldı. Şirketin bazı eski çalışanları, 737 Max adlı uçaktaki problemleri Federal Aviation Administration'a (Federal Havacılık Kurumu) raporladı.

Bildiğiniz üzere onlarca kişinin hayatını kaybettiği bir kazanın başrolü olan 737 Max, birçok havayolu şirketi ve hükümet tarafından filodan kaldırılmıştı. Eski Boeing çalışanlarının 737 Max ile ilgili raporu ise MCAS (Manevra Karakteristikleri Takviye Sistemi) adlı manevra kabiliyetini kontrol eden sistemde bulunan yaygın sorunları içeriyor.

MCAS (Manevra Karakteristikleri Takviye Sistemi) adı verilen bu sistemin manevra kabiliyetini kontrol etmenin dışında uçağın hayati fonksiyonlarını da kontrol edebiliyor. Bu kadar önemli bir sistemin yaygın sorunlar içeriyor olması ise gerçekten ciddi bir sorun. Durum böyle olunca zaten halihazırda onlarca davayla karşı karşıya olan Boeing, şimdiden yüz milyonlarca dolar kaybetmiş olabilir.

Bazı muhbirlerin aktardıkları ise işi daha ilginç bir noktaya getiriyor. Muhbirler, 737 Max uçaklarını denetleyen FAA müfettişlerininin doğru şekilde eğitilmediklerini ve gerekli sertifikalara sahip olmadıklarını belirtti. Bu da Boeing adına daha fazla problem anlamına geliyor.

Tüm bunlara ek olarak filosunda 24 adet 737 Max bulunduran American Airlines (Amerikan Havayolları) da 2019'un sonunda 350 milyon dolar kaybedeceğini açıkladı.

Kaynak : https://gizmodo.com/report-boeing-insiders-called-faa-hotline-to-report-is-1834358196
13
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
13
3
2
2
1