Apollo 11 Görevine Özel, Yer Çekimini Unutturacak 8 Oyun

Uzaya çıkmak, şu an birçok kişi için hayal olsa da bu istek uzay temalı oyunlar ve filmlerle biraz da olsa bastırılabilir. Bu yazımızda Apollo 11 görevinin 50. yılına özel, adeta yer çekimini unutturacak 8 oyunu sizlerle paylaşacağız.

İnsanlığın Apollo 11 ile Ay’a ilk ayak basışının 50.yılındayız. Bu görevde yer alan astronotlar, belki de dünyadaki birçok insanın hayalini gerçekleştirdiler. Sizler de uzayın derinliklerinde keyifli bir yolculuğun hayalini kuranlardansanız uzay temalı oyunlar ve filmler yardımıyla bu isteğinizi yeryüzündeyken giderebilirsiniz. Hayalinizi gerçekleştirmede yardımı olabileceğini düşündüğümüz oyunlara gelin birlikte göz atalım.

Not: Oyunların Steam sayfalarına gitmek için başlıklara tıklayabilirsiniz.

1. FTL: Faster Than Light

Gerçek zamanlı strateji oyunu olan FTL: Faster Than Light, uzay seyahatlerinde yaşanabilecek bilinmeyen tehlikeleri de oyuncularına sunuyor. Windows, MacOS ve SteamOS + Linux işletim sistemlerinde çalışabilen bu oyunun Steam fiyatı 18 TL ancak şu an %75 indirimde olan oyunu 4,5 TL’ye Steam üzerinden satın alabilirsiniz.

2. Elite Dangerous

Elite Dangerous, muhtemelen Samanyolu Galaksisi'nin en yakın yansımalarından bir tanesi. Galaksinin 1:1’e ölçekte sunulduğu bu oyunda isterseniz paralı asker olabilir isterseniz ticaret yapabilir isterseniz keşiflere çıkabilirsiniz. %75 indirimde olan oyunu 18,74 TL’ye satın alabilirsiniz. 

3. Kerbal Space Program

Çizgi film benzeri grafiklerine rağmen gerçekçi bir fizik motoru olan bu oyunda keşifler yapmak ve uzay araçlarınızı yaratmak için oldukça dikkatli olmanız gerekiyor. Kerbin gezegenindeki Kerbalları yönettiğiniz oyunu Steam üzerinden 14,75 TL’ye satın alabilirsiniz. Oyunun PS4 ve Xbox One sürümlerinin de bulunduğunu ekleyelim.

4. No Man’s Sky

Çıkmadan önce sunduğu büyük vaatlerle oyuncularda büyük heyecan yaratan, çıktıktan sonra vadettiğini vermemekle suçlanan ancak çıkış tarihinden sonra gelen güncellemelerle kendisini toparlayan bir oyun olan No Man’s Sky, uzay keşfi hissini bastırabileceğiniz bir oyun. PS4 ve Xbox One’da da oynanabilen oyunun Steam fiyatı %40 indirimle 90 TL’ye düşmüş durumda.

5. Dead Space

Uzay gemisi mühendisi Isaac Clarke’ı canlandırdığınız efsanevi korku türündeki bu uzay oyununda, USG Ishimura’daki görevinizi yerine getirirken görev beklenildiği gibi gitmez. Üstelik gemide öldürülen herkes, Necromorph adı verilen canavarlara dönüşmüştür. Hem uzayı hem de korku türünü sevenler için birebir olan bu oyunu %75 indirimle 7,75 TL'ye almanız mümkün.

6. Mass Effect

Bioware; Mass Effect: Andromeda ve Anthem ile birlikte oyuncuların gözünden biraz düşmüş olsa da orijinal Mass Effect serisi, türünün en başarılı oyunlardan biri. Rol yapma türündeki bu oyunu PS3, Xbox 360 ve Xbox One üzerinden oynayabileceğiniz gibi indirimden faydalanarak 7,75 TL'ye bilgisayarınızdan da oynayabilirsiniz. 

7. Wolfenstein: The New Order

Tarihin en çok merak edilen alternatif hikâyelerinden biri olan "İkinci Dünya Savaşı’nı Almanlar kazansaydı" konusunu anlatan Wolfenstein: The New Order’da savaştan sonrasına (1960’a) gidiyoruz. Oyunun uzayla ilgisi ise savaştan sonra Almanların bir Ay üssü kurmaları ve karakterin uzaya gitmesi üzerine kurulu olması.

8. To the Moon

Listedeki hikâye ve anlatı olarak en farklı oyunlardan bir tanesi olan To the Moon, sizi daha çok anlattığı hikâyesiyle içine çekecek. Hikâyeye önem veren oyunculardansanız 16 bit grafiklerine aldanmadan bu oyunu tercih edebilirsiniz. Oyunun Android sürümünün de bulunduğunu ekleyelim.

Apollo 11 uzay görevinin 50. yıl dönümüne özel olarak seçtiğimiz uzay temalı oyunları sizlerle paylaştığımız yazımızın sonuna geldik. Siz de listedeki oyunlar hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.