Samsung, Bazı Telefonlarını Neden Farklı İmalatçılara Ürettiriyor?

Son zamanlarda büyük teknoloji şirketlerinin ortaya kendi markası altında bir ürün çıkartması için farklı imalatçılarla iş birliği yaptığı bir gerçek. Bu furyaya özellikle Çin pazarındaki zorluklardan dolayı katılan Samsung ise durumun iç yüzünün aydınlanmasında rol oynadı.

Gelişmiş teknoloji markalarının aslında kendi üretebileceği ürünleri farklı imalatçılara ürettirmesinin çeşitli sebepleri var. Bu işi yapanlar arasında Samsung gibi dev bir teknoloji firması da yer alıyor. Samsung’un böyle bir yol istemesinin en büyük sebebi, şirketin Çin pazarında akıllı telefon satışında zorlanması. Samsung, son yıllarda farklı imalatçılara güvenini artırarak satışlarını artırmayı başardı. Şimdiyse Güney Kore devinin Çin pazarına kendi üretimi olmayan on milyonlarca telefon sokması bekleniyor.

Güney Koreli kaynaklar, Samsung’un toplam 300 milyon telefonun 40 milyonunu Çin’e göndereceğini tahmin ediyor. The Electronic Times isimli dergi, bu oran konusunda daha tutucu. Onlar ise Samsung’un %8’lik oranda telefon gönderimi yapacağını düşünüyor. Bu bile geçen senenin %3 üstünde bir oran.

Samsung; bu stratejiyi izlemesinin sebeplerini belirli bölgelerde daha etkili yönetim sağlayabilmek, o bölgenin ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilmek ve ücretleri azaltabilmek olarak gösteriyor. Verilen bilgilere göre Samsung’un yalnızca Çin’de satılması için ürettiği Galaxy A6 model akıllı telefonlar, Wingtech isimli bir Çin menşeili şirket tarafından yapılıyor.

Galaxy A6 ile aynı şekilde Çin dışında çok satılmamış olan Galaxy A60 isimli model de başka bir Çin menşeili imalatçı tarafından üretilmiş durumda. Bu arada Samsung’un yakın zamanda Huaqin isimli başka bir imalatçı ile anlaştığı bilgisi de verildi.

Madalyonun öteki yüzünde ise Güney Koreli parça üreticilerin yaşadığı sıkıntılar mevcut. Samsung ve LG gibi firmalar, parça alımlarını Çin, Vietnam ve başka Güney Asya menşeili şirketlerden yaptığı için Güney Koreli üreticiler, Samsung ve LG ile ticari ilişki sürdürmekte zorlanıyor. Bu da onlar için işlerin kötü gitmesi anlamına geliyor.