Borderlands 2'nin Satışları Mayıs Ayından Bu Yana 2 Milyon Daha Arttı

Rockstar Games ve 2K Games şirketlerinin üst kuruluşu olan Take Two, kazanç raporlarını paylaştı. Yayımcı şirket, yatırımcılarla yaptığı toplantıda beklentileri yendiklerini belirtti.

GTA 5 ve Borderlands 2’nin yapımcısı olan Rockstar Games ve 2K Games firmalarının üst kuruluşu olan Take Two, yatırımcılarla yaptığı toplantıda bazı açıklamalarda bulundu. Kazançlarını da açıklayan şirket, Borderlands 2’nin de hala hayatta olduğunu belirtti.

Grand Theft Auto 5’in satışları, GTA Online’a gelen casino güncellemesinden sonra önemli bir yükselişe geçmişti. Bu güncelleme sadece oyunun satışlarını değil, oyun içi satışları da harekete geçirdiği için Take Two buradan güzel bir kazanç elde etti ancak şirketin açıklamasına göre kazanç kaynağı olan tek eski oyun GTA 5 değil.

GTA 5’in çıkmasından bir yıl önce piyasaya sürülen Borderlans 2, hâlâ şirketin kazanç kaynağı olmaya devam ediyor. Borderlands 3 piyasaya sürülene kadar aradaki boşluğu doldurmak isteyen geliştirici Gearbox, Commander Lilith ek paketini ücretsiz olarak oyuna getirmişti.  Bu ek paketle gelen güncelleme, eski oyuncuları geri getirmekle geri kalmadı ve yeni oyuncuları da kendine çekti.

Güncellemenin yayınlanmasıyla birlikte Borderlands 2, mayıs ayından bu yana 2 milyon adet daha sattı. Bu, 2012’de piyasaya sürülmüş eski bir oyun için aslında büyük bir sıçrayış. Borderlands 2’ye gelen bu ek paketi 4 milyondan fazla oyuncu indirdi.