Avengers: Endgame Filminin Duygusal Anı

Bu yıla ve tüm Marvel evrenine damga vuran film Avengers Endgame. Pek çok duyguyu bizlere yaşatan bu filmin, duygusal sahneleri de çok ses getirdi. Peki Marvel Başkanı'na göre Avengers Endgame filminin en duygusal anı neydi? Dilerseniz gelin yakından bakalım.

Eğer sıkı bir Marvel hayranıysanız, muhtemelen sizin için Avengers Endgame filminin en duygusal anı iki büyük ölüm sahnesinden biridir. Çünkü bize göre ve filmde rol alan pek çok aktöre göre de öyle. Ancak tüm bu muhteşemliğin mimarı olan Marvel Başkanı Kevin Feige, bizimle aynı fikirde değil. Tabii ki bizden farklı düşünmesini yadırgamamak lazım. Sonuçta koskoca bir evrenin arkasındaki adamın Avengers Endgame üzerine bizden farklı duygular hissediyor olabilir.

Tony Stark’ın duygusal vedası veya cenazesini de oldukça duygusal bulan Feige; James White, Chris Hewitt ve Empire Magazine'den Ben Travis ile yaptığı konuşmasında, bir devrin sonunu getiren filmde onu, filmdeki her sahneden daha çok harekete geçiren bir sahneyi geride bıraktığımız günlerde açıklamıştı. Gelin, ilk olarak Feige’in Avengers Endgame filminde bu sahneyi anlattığı sözlerine yakından bakalım.

Kevin Feige’e göre Avengers Endgame filminde en duygusal anı:

“Aslında bahsedeceğim sahne bir yeşil ekrandan başlayarak, aktörlerin mücadelesini konu alıyor. Bu sahne, pek çok karakterin ölümüne kıyasla beni çok daha derinden etkiledi. Bir noktada onların ölmediklerini biliyorum, oyuncular ölmedi ve bunlar gerçek değil. Ancak Avengers Endgame filminde hepsinin geri dönüp savaşa katıldığı sahne benim için çok daha büyük bir anlam ifade ediyor. Çünkü yıllarca  tüm bu oyuncuları tanıttık, tüm bu karakterlerin filmlerini yaptık. Bu, beni birkaç kez yaraladı ve oldukça derinden etkiledi.”

Pek çoğumuz için bu sahne en duysusal olanı olmayabilir, ancak ona bir noktada gerçekten hak veriyoruz. Şöyle ki; onun için Avengers Endgame , 11 yıllık kapsamlı bir planlama ve oldukça sıkı bir çalışmanın sonucu. Sonuçta Feige, süper kahraman türünü yeniden canlandırdı, Iron Man'i bir numaralı kahramanı yapıp, dünyayı sallayan birçok harika filmi yarattı. Kısacası Feige, tüm bu filmleri çocuğu gibi büyüttü ve emek verdi. Tabii ki en nihayetinde, tüm emeklerinin ürünlerini tek bir sahnede görmek onu epey etkilemiş olmalı.

Avengers Endgame filmi üstünden aylar geçmiş olmasına rağmen, hafızalardaki yerini dün gibi koruyor. İzleyiciler olarak biz, sürekli olarak bitmeyen aksiyona ve karakterlere odaklanırken Feige, pek çok detayı ve çalışmayı, bizden farklı olarak aynı anda görebiliyor. Yıllardır seyrettiğiniz bu filmlerin bir de arka planında olduğunuzu düşünsenize; karakterlerin hepsi çocuğunuz gibi ve onları zaman içinde büyütüyorsunuz. Tüm bunları düşününce Kevin  Feige'nin tercihi, kulağa pek de garip gelmemeye hatta mantıklı gelmeye başlıyor, zira 11 yıllık emeği bir arada görmek duygulandırıcı olmalı.

Iron-Man’in ölümü veya Kaptan Amerika’nın kader tercihi gibi Avengers Endgame filminin gerçekten pek çok duygusal sahnesi var. Peki sizin için Avengers Endgame’in en duygusal sahnesi hangisiydi? Bu konudaki görüşlerinizi yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.