Assassin's Creed Serisi Hakkında Daha Önce Duymadığınız 5 Bilgi

Ubisoft'un efsane serisi Assassin's Creed çıktığı günden beri oldukça seviliyor. Bu yazımızda sevilen seri hakkında daha önce duymadığınız beş bilgiyi sizler için topladık.

Assassin’s Creed, Ubisoft’un en fazla kâr elde ettiği ve en uzun süren serilerinden biridir. Assassin’s Creed serisinin 12 yıllık hayatına 20 adet oyun sığdırıldı. Tabii tüm seri boyunca her oyun övgü toplamadı, inişler ve çıkışlar yaşandı.

“Hadi Assassin’s Creed yapak” lafını sıkça yerine getiren şirketin son oyunlarıysa serinin kâr amacına dönüşmesine yol açmış olarak görülüyordu. Ancak Assassin’s Creed Origins ve Assassin’s Creed Odyssey birçok kişiye göre seriyi yeniden rayına oturttu. Ayrıca serinin yeni oyununun 2020 yılında çıkmasının beklendiğini ve Viking temasına sahip olacağını da ekleyelim.

Oyun serisinde ne olduğu bilinmeyen cisimler ya da yalnızca birkaç kişinin bildiği karakterler birkaç söylenti ortaya çıkarmak için yeterli oluyordu. Biz şimdilik söylentileri bir kenara koyuyoruz ve Assassin’s Creed serisi hakkında beş tane bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz.

1. Aslında bir Prince of Persia projesiydi:

Assasin Creed fikri ilk ortaya atıldığında Prince of Persia: Assassins adıyla anılıyordu. Ancak başroldeki karakter bir prens olmayacağından yöneticiler bu fikri başka bir marka yapma kararını aldı. Dolayısıyla Assassin’s Creed ortaya çıktı. Anlaşılacağı üzere bu fikrin ortaya atılması akıllıca bir hamleymiş.

2. Assassin’s Creed: Unity, oyun tarihindeki en büyük güncellemelerden birini aldı:

Origins ve Odyssey oyunlarının elde ettiği başarı ne yazık ki serinin genel başarısını yansıtmıyor. Assassin’s Creed: Unity ilk çıktığı zaman ‘Bugunity’ lakabını alacak kadar hatayla doluydu. Hatalarını gidermek isteyen Ubisoft ise oyuna 40 GB’lık bir güncelleme getirmişti.

Oyuna ilk çıkışındaki faciadan sonra ikinci şans veren oyuncular, oynanışın daha iyi hale geldiğini söylemişti. Notre-Dame’da gerçekleşen yangın sonrasında restorasyon çalışmalarına yardım etmek isteyen ve oyunu kısa süreliğine ücretsiz yapan şirketin Unity oyununa birçok olumlu yorum gelmişti.

3. Assassin’s Creed: Origins, bir müzede yer aldı:

Assassin’s Creed serisinde dönemin tarihini ve yaşamını yansıtmak hep dikkat edilen bir konu oldu. Serideki Origins oyunu Mısır dönemini o kadar iyi anlatmış ki, Washington’daki National Geographic Müzesi’nin Mısır sergisinde oyunun oynanışı yer almış. Oyunun görüntüleri, dönemin hayatını göstermek için kullanılmış.

4. Assassin’s Creed, Splinter Cell serisi ile aynı evrende geçiyor olabilir:

Assassin’s Creed serisinin diğer Ubisoft serileriyle bağlantısı hep bir dedikodu konusu olmuştur. En çok konuşulan bağlantı ise Watch Dogs ile olan bağlantısıydı ve oyundaki DedSec’in Assassin’s Creed’teki toplulukla bağlantılı olduğu düşünülüyordu.

Ancak bu söylentiden daha gerçekçi bir söylenti daha var. Assassin’s Creed: Origins’te ana karakter olan Layla Hassan, Sam Fisher’ın taktığı ünlü gözlükleri buluyor ve Splinter Cell evreninde olan Third Echelon organizasyonunu keşfediyor. İki evrenin ne derece bağlantılı olduğu konusunda büyük ağızdan bir açıklama gelmemiş olsa da çoğu oyuncu bu bağlantının gerçek olduğuna inanıyor.

5. Desmond’un bir çocuğu vardı:

Desmond Miles’ı en son 2012 yılında görmüştük. Karakter, dünyayı kurtarmak için canını vermişti ancak sonucunda Juno ortaya çıkmıştı. Ancak karakterin daha önce baba olduğunu herkes bilmiyor. Desmond Miles’ın oğlu, bir Sage olan Elijah idi.