The Witcher ve Cyberpunk'ın Yeni Oyunlarının Geleceği Resmen Açıklandı

57
3
1
0
0
CD Projekt, iki büyük oyun serisinin gelecekte yeni oyunlarını çıkaracağının sinyalini verdi. Şirketin uygulamaya başladığı yeni iş modelinin The Witcher ve Cyberpunk üzerine olduğu açıklandı.

Efsane seri The Witcher’ı hâlâ bilmeyen ve sevmeyen kaldı mı aramızda? Leh yazar Andrzej Sapkowski tarafından kitaba dökülmüş ve CD Projekt şirketi tarafından video oyun dünyasına katılmış muhteşem ortaçağ fantezi serüveni, şirketin de muhteşem bir popülarite kazanmasını sağlamıştı. Tabii bir oyunu bu kadar güzel yapınca bu, en doğal hakları.

Polonya merkezli şirketin tanındığı tek oyunun artık The Witcher olmayacağını hepimiz biliyoruz. Şirket, Cyberpunk 2077 adını verdiği son projesiyle ilgileri üstüne toplamış ve oyuncularda bitmek bilmeyen bir merak başlatmıştı. Çıkış tarihi 16 Nisan 2020 olarak açıklanan oyun, aksiyonla dolu ve muhteşem bir atmosfere sahip gelecekte geçen bir dünyada oynanacak.

The Witcher ve Cyberpunk 2077 aynı anda yürüyecek:

cyberpunk

CD Projekt, Cyberpunk 2077 üzerinde çalışmaya devam ederken “çift-franchise” iş modeline geçtiğini resmi olarak duyurdu. Yani yeni The Witcher oyunları ve Cyberpunk oyunları gelecek yıllarda çıkmaya devam edecek. Şirket, yeni iş modelini 2019 yılının ilk yarısını kapsayan finansal raporunu açıklarken gururla duyurdu. CD Projekt tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

İki büyük seriyi (The Witcher ve Cyberpunk) birkaç bağımsız geliştirici takımıyla birlikte idare etmek, şirketin birçok projede paralel çalışma ortamı yaratmasına imkân veriyor ve uzun vadede planlanmış yayınlanma tarihlerine uymasını sağlıyor.

Açıklamayı daha anlaşılabilir bir hâle getirirsek iki büyük seri üzerinde çalışmalarını aynı anda yürütmek, CD Projekt'in finansal istikrarını güçlendirecek. Bu sayede oyun geliştiricileri için daha ferah bir ortam hazırlanacak ve her şey takır takır plana göre işleyecek.

CD Projekt, 2019'un ilk yarısında %26 gelir artışı yaşadı:

the witcher

CD Projekt'in açıkladığı finansal rapora göre şirket, 2019’un ilk yarısında %26 gelir artışı yaşadı. Şirketin Finansal İşler Müdürü Piotr Nielubowicz’in attığı bir tweet'te ise The Witcher 3, 2019’un ilk yarısında 2018’in ilk yarısından daha fazla satış rakamına ulaştı. Yani satışlar giderek arttı.

The Witcher 3’ün satış rakamlarında artış yaşanması, şirketin ve serinin ne kadar popülerleştiğini de gözler önüne seriyor. Serinin Netflix tarafından bir diziye uyarlanması da muhtemelen bu popülerleşmenin büyük bir etmeni.

Kaynak : https://www.polygon.com/2019/8/30/20840583/cd-projekt-next-game-witcher-series-cyberpunk
57
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
57
3
1
0
0