Tesla, 1,5 Milyon Kilometreye Kadar Dayanan Batarya Patenti Aldı

Tesla, son zamanlarda batarya alanında çok fazla atak yaptı ve şimdi daha uzun ömürlü, daha iyi performans sağlayan ve daha düşük maliyete sahip bir batarya hücresi için patent aldı. Patenti alınan batarya, elektrikli arabaların geleceği için oldukça büyük öneme sahip.

Geçtiğimiz günlerde Tesla’nın batarya araştırma ortağı Jeff Dahn ve Dalhousie Üniversitesi’ndeki ekibinin elektrikli bir araçta 1,5 milyon kilometreden fazla yol gidebilecek yeni bir batarya hücresi üzerindeki testlerin etkileyici sonuçlarını duymuştuk. Test edilen batarya, yeni nesil “Single Crystal” NMC katotuna ve yeni bir gelişmiş elektrolite sahip bir Li-Ion batarya hücresi.

Tesla, Jeff Dahn’in ve ekibinin mucitleri olduğu bir önceki araştırmada test edilen bataryaya benzer bir pil hücresi için, yeni bir patent başvurusunda bulundu. Yeni patent, hücrelerin performansını arttırmak için elektrolit, vinilen karbonat (VC) ve dört farklı katkı maddesi kullanan yeni bir pil hücresine odaklanıyor. Ekip, patent başvurusunda katkı maddelerinin performansta nasıl bir artış gösterdiğini açıklıyor ancak bu katkı maddelerinin birlikte nasıl çalıştıklarını anlamak şu an için hâlâ güç.

Bu yeni batarya, Tesla için büyük bir artıya dönüşebilir

Pillerin zaman içinde daha uzun süre dayanmasının yanı sıra bu teknolojinin de batarya maliyetini düşüreceği öngörülüyor. Otomobil üreticisi geçmişte Model 3’ün bataryasının 1,5 milyon kilometre dayanacak şekilde inşa edildiğini iddia etmişti ancak batarya, bu mesafenin yalnızca yarısı kadar performans gösterebilecek.

Tesla, bu yeni teknoloji hücrelerin ömrünü uzatabilirse elektrikli araç pazarı giderek kalabalıklaşırken Tesla için çok büyük bir satış artışı yaşanabilir.