Gears 5, İlk Hafta Sonunda 3 Milyon Oyuncu Sayısına Ulaştı

6 Eylül 2019 tarihinde çıkışını gerçekleştiren Gears 5, güçlü bir çıkış yaparak ilk hafta sonunda 3 milyon oyuncuya ulaştı. Microsoft’un raporlarına göre oyun, Xbox Game Studios'un yeni nesil oyunları arasında en dikkat çeken çıkışı gerçekleştirdi.

Üçüncü şahıs nişancı oyunu Gears 5, 6 Eylül 2019 tarihinde Xbox One ve PC platformları için çıkışını gerçekleştirmişti. Çıkışından önce çoğu kişide beklenti yaratan oyunun iyi bir çıkış yapması bekleniyordu ancak Microsoft’un yayınladığı rapora göre Gears 5, Xbox Game Studios adına yeni bir rekora imza atacak kadar iyi bir çıkış yakaladı.

Gears 5, çıktıktan sonraki ilk hafta sonunda tamı tamına 3 milyon oyuncu sayısına ulaştı. Bu sayı, Gears 5’i Xbox Game Studios’un yeni nesildeki en iyi çıkış yakalayan oyunu hâline getirdi. Oyun, güzel bir çıkış yakalamış ve iyi oyuncu sayılarına erişmiş olsa da bu miktar, oyunun satış rakamlarını bizlere göstermekten çok uzak zira Gears 5, şu anda Xbox Game Pass aboneleri için oynanabilir durumda.

Gears 5, Gears of War 4’ün çıkışını ikiye katladı:

Microsoft, Gears 5’in çıkışının bir önceki oyunun çıkışını ikiye katladığını belirtiyor. Tabii bu konuda oyunun çıkış yılını da hesaba katmak gerekiyor zira Gears of War 4, 2016 yılında çıkışını gerçekleştirmişti ve o zamanlar Xbox Game Pass abonelik sistemi henüz aktif değildi. 2017 yılında hizmete giren Xbox Game Pass, Gears 5’in bu büyük çıkışı yakalamasında önemli bir rol oynadı.

Oyun, PC platformunda önceki oyunun çıkışını 3’e katladı ve Steam’de Xbox Game Studios’un en iyi çıkış yapan oyunu unvanını kazandı. Xbox Game Pass’in burada da oyuna çok büyük etkisi oldu. Oyun şu anda hâlâ Xbox Game Pass aboneleri için oynanabilir durumda. Oyun, Steam platformunda ise 92 TL fiyat etiketiyle satılıyor.