'Xbox Live Gold' ve 'Xbox Game Pass'in Türkiye Fiyatları Değişti: İşte Yeni Fiyatlar

85
2
2
1
1
Microsoft, Türk Xbox kullanıcılarını abonelik servisine daha çok çekebilmek için yeni bir fiyatlandırma politikası uygulamaya koydu. Microsoft'un yeni fiyatlandırma politikasıyla birlikte Xbox'ın ücretli abonelik hizmetlerinin fiyatları, neredeyse yarı yarıya düşmüş durumda.

Oyun konsolu sektöründe çok ciddi bir rekabet yaşanıyor. Hem Xbox'ın sahibi Microsoft hem de PlayStation'ın sahibi Sony, oyunseverleri kendi bünyesine çekebilmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Hatta platformlar, oluşturdukları özel abonelik sistemleriyle de oyunseverlerin hem abonelere özel indirimlerden faydalanmalarını sağlıyor hem de kimi zaman abonelerine sınırlı süreli veya sınırsız oyun sunuyor.

Xbox'ın da dünya geneline yayılmış olan oyun abonelik servisleri bulunuyor. "Xbox Live Gold" ve "Xbox Game Pass" olarak isimlendirilen bu abonelik sistemleri sayesinde oyunseverler, hem çeşitli oyunları düzenlenen kampanyalar sayesinde daha uygun fiyata alma imkanı yakalıyorlar hem de her ay bazı oyunları ücretsiz olarak oynayabiliyor. Üstelik Microsoft, bu abonelik hizmetleri için ülkemizde yeni bir fiyatlandırma politikası uygulamaya koydu. Microsoft'un yeni fiyat politikası hem Xbox Live Gold hem de Xbox Game Pass aboneliklerinin fiyatlarını çok ciddi oranlarda düşürmüş durumda.

Xbox

Microsoft'un yeni fiyatlandırma politikasıyla birlikte abonelik ücretleri neredeyse yarı yarıya düştü. Buna göre Xbox Live Gold'un aylık aboneliği 59,99 TL'den 29,99 TL'ye gerilemiş oldu. Xbox Live Gold'un yıllık abonelik fiyatı da yeni fiyat politikası gereğince bir hayli ucuzladı. Bugüne dek 439 TL karşılığında satılan Xbox Live Gold yıllık abonelik ücretiyse bundan sonra 179,99 TL olacak. Eğer son dönemlerde Xbox Live Gold aboneliği satın almayı düşünüyorsanız, aylık abonelik yerine yıllık aboneliği tercih etmenizin fiyat açısından çok daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Microsoft'un yeni fiyat politikasına dahil ettiği bir başka hizmetiyse Xbox Game Pass. Buna göre bundan sonra Xbox Game Pass abonelik hizmeti aylık 59 TL yerine 29,99 TL'den satılacak. Bu hizmetin henüz beta sürümünde olan ve bilgisayar kullanıcıları tarafından da edinilebilen versiyonunun aylık fiyatıysa 29,99 TL'den 14,99 TL'ye gerilemiş durumda. 

Tüm bunlara ek olarak Xbox Game Pass Ultimate abonelik servisinin ücreti de aylık 84,99 TL'den 44,99 TL'ye düşmüş durumda. 

Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/teknoloji/oyun-haberleri/xbox-ulkemize-ozel-fiyat-politikasini-baslatti-6034713
85
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
85
2
2
1
1