Apple, iOS 13.2'nin İlk Betasını Yayınladı: İşte Yeni Özellikler

Apple, iOS 13.2'nin ilk beta sürümünü hem geliştiriciler hem de genel kullanıcılar için yayınladı. Yayınlanan sürümle birlikte Deep Fusion özelliğinin yanı sıra Siri'nin Airpods üzerinden mesaj okuyabilme özelliği de kullanıcıların hizmetine sunuldu. Ayrıca Apple, bilinen bazı sorunları da gidermiş durumda.

ABD merkezli teknoloji Apple, 19 Eylül itibarıyla yeni işletim sistemi iOS 13'ü resmen kullanıcıların hizmetine sundu. Ancak şirket, iOS 13'te yer alan sorunlar nedeniyle çok kısa bir süre sonra iOS 13.1'i piyasaya sürdü ve şu sıralar iOS 13.2'nin beta sürümü üzerinde yoğunlaşmış durumda. Hatta Apple, iOS 13.2'nin beta sürümünü şu an kullanıcılara test ettiriyor.

iOS 13.2'nin ilk beta sürümünün hem geliştiriciler hem de genel kullanıcılar için yayınlanmasıyla birlikte bu sürümün tüketicilere neler sunacağı da ortaya çıkmış oldu. iOS 13.2'nin özelliklerine bakıldığında, Apple'ın pek çok yeni özelliğini iOS 13.2'yle kullanıcıların hizmetine sunacağını söylemek mümkün görünüyor. Dilerseniz şimdi, iOS 13.2'nin özelliklerine daha yakından bakalım.

iOS 13.2'nin hizmete sunulmasıyla birlikte Apple'ın eylül ayında yaptığı tanıtımlarda ayrı bir parantez açtığı yeni özelliği "Deep Fusion" ortaya çıkmış oldu. Bu özellik, ortaya daha net, daha canlı, daha ayrıntılı ve daha bozulmamış görüntülerin konmasına imkan sağlıyor. Özellik sadece iPhone 11 serisi sahipleri tarafından aktif olarak kullanılabiliyor.

iOS 13.2'nin önemli özelliklerinden bir tanesi de Siri'yle ilgili. Artık Siri, Airpods üzerinden mesajlarınızı okuyabiliyor. Bu özellik sayesinde Airpods sahipleri, telefonlarına gelen mesajları Siri'ye okutabilecekler.

Apple, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı tanıtımlarda "Araştırma" isimli bir uygulamanın altını çizmişti. Bu uygulama, tıbbi verilerin toplanması ve gerekli görüldüğü durumlarda tıbbi araştırmalara katılınmasını sağlamak üzere geliştirilmişti. iOS 13.2'nin ilk beta sürümünün yayınlanmasıyla birlikte de bu uygulama da ortaya çıkmış oldu. Apple'ın yeni uygulaması, App Store üzerinden ayrı bir uygulama olarak indirilecek.

Tüm bu özelliklerin yanı sıra Apple, iOS 13.2'yle Homepod sahibi kullanıcıları için medya aktarma özelliğini de sundu. Bu da iOS 13.2'yle kullanıcıların, çaldıkları müzikleri Homepod ürünlerine yönlendirebileceği anlamına geliyor. Benzer bir şekilde Apple, Apple TV ve Airplay 2 TV'ler için de otomatik medya akış hizmeti sundu. Böylelikle kullanıcılar, otomatik olarak ekran yansıtma yapabilecekler.

Apple, iOS 13.2'yle birlikte bilinen bazı sorunları da gidermiş durumda. Bu sorunlardan bir tanesi "Kurtarılan Dosyalar" klasörü ile ilgili. Kullanıcılar daha önceden, Kurtarılan Dosyalar klasörünü silemediklerinden şikayetçiydiler ancak iOS 13.2'yle bu sorun, geride kalmış durumda. Ayrıca Apple, iOS 13.2'yle birlikte iPhone 11'lerden kaldırılan canlı duvar kağıtlarını da yeniden kullanıma sundu. Ayrıca Apple, yeni sürümde herhangi bir bilinen sorunun olmadığını da açıkladı.