DOOM Eternal'ın Çıkış Tarihi Ertelendi: İşte Yeni Çıkış Tarihi

DOOM serisinin yeni oyununa kasım ayında kavuşmayı bekleyen oyun tutkunları için kötü bir haberimiz var. Serinin geliştiricisi id Software, DOOM Eternal'ın çıkış tarihini ertelediklerini duyurdu.

Efsane seri DOOM’un geliştirici id Software, bugün serinin hayranlarını üzebilecek bir açıklama yaptı. Geliştirici şirket, DOOM serisinin yeni oyunu DOOM Eternal’ın planlanan tarihte yani 22 Kasım 2019’da yayınlanmayacağını ve oyunun çıkış tarihinin ertelendiğini duyurdu.

id Software’in yayınladığı yazıda oyunun neden ertelendiğine dair açıklama da yapıldı. Şirket, DOOM Eternal’ın geliştirilme aşaması boyunca hedeflerinin en muhteşem beklentileri bile aşmak olduğunu belirtti. Yapılan açıklamanın tamamını aşağıdan inceleyebilirsiniz.

id Software'in DOOM Eternal için yaptığı yazılı açıklama:

DOOM Eternal’ın standartlarıyla uyuşmasından ve en iyi deneyimi sunduğundan emin olmak istediklerini belirten şirket, şu ifadeleri kullandı: "Oyunu çıkaracağımız tarihi birkaç ay ileri atarak tarihin 20 Mart 2020 olmasına karar verdik. Biliyoruz ki birçok hayranımız bu gecikmeden dolayı hayal kırıklığına uğrayacak ancak DOOM Eternal’ın beklemenize değecek bir deneyim sunacağı konusunda kendimize güveniyoruz."

Açıklamanın devamında DOOM Eternal’ın ertelenmesi konusu dışında bir de oyunda yapılan değişikliklere de yer verildi. Bu değişiklikler ise aşağıdaki şekilde sıralandı:

  • Başka bir oyuncunun oyununa bir şeytan olarak katılabileceğiniz "Invasion Mode", oyun çıktıktan kısa bir süre sonra ücretsiz güncellemeyle birlikte dağıtılacak.
  • DOOM Eternal, diğer platformlara geldikten sonra Nintendo Switch’e gelecek. Nintendo Switch için de ayrı bir tarih açıklanacak.

DOOM 64, Nintendo Switch platformu dışında Xbox One, PlayStation 4 ve PC platformlarında da oynanabilecek. Ayrıca DOOM Eternal’ı ön sipariş ile satın alan oyuncular, DOOM 64’e platform fark etmeksizin ücretsiz olarak sahip olacak. DOOM 64’ün çıkış tarihi de DOOM Eternal gibi 20 Mart 2020 olarak açıklandı.