Steam Fiyatı 71 TL Olan 2 Oyun Epic Games'te Ücretsiz Oldu

Epic Games'in ücretsiz oyun serüveni devam ediyor. Her hafta farklı oyunları ücretsiz olarak sunan platform bu hafta iki farklı oyunu ücretsiz olarak sunuyor. Epic Games'in ücretsiz olarak sunduğu bu oyunlara sahip olmak için yapmanız gerekenler ise fazlasıyla basit.

Dünyanın en popüler çevrimiçi uzunca bir süredir hiç şüphesiz Valve'ın sahip olduğu Steam. Bu platform hem bünyesinde barındırdığı sayısız oyunla hem de oyunseverlerin yıllardır kendisine alışmış olmasıyla popülaritesini kaybetmiyor. Ancak Steam'in başında, son dönemlerde çok büyük bir problem var. Epic Games.

Epic Games, Steam'in en büyük rakibi. Aslına bakacak olursak bu rekabet her geçen gün biraz daha sertleşiyor ve Epic Games, Steam'in koltuğunu sarsmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Öyle ki platform, uzunca bir süredir her hafta bir ya da iki oyunu ücretsiz olarak oyunseverlerin hizmetine sunuyor. Bu sayede oyunseverler, toplamda yüzlerce liraya mal olan oyunlara tek bir kuruş harcamadan sahip olabiliyorlar. 

Epic Games, bu hafta iki oyunu birlikte ücretsiz olarak sunuyor. Bu oyunlardan bir tanesi 2016 yılında piyasaya sürülen ve oyunseverleri ciddi anlamda gerginlik komasına sokan Layers of Fear. İkinci oyun ise geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen ancak kısa bir süre içerisinde hit olarak tüm dünyaya ismini duyuran Q.U.B.E.2 isimli bir bulmaca oyunu. Epic Games, Steam'de toplam fiyatı 71 TL olan bu iki oyunu ücretsiz olarak kullanıcıların hizmetine sunuyor.

Layers of Fear, oyunseverleri derinlemesine bir gerilim ortamına sokuyor. Oyunda bir ressamı canlandırıyorsunuz. Ressamın tek amacı bir baş yapıt oluşturmak ancak bu çok da mümkün olan bir şey değil. Bunun nedeni ise ressamın psikolojisinin ciddi anlamda bozuk olması. Q.U.B.E.2'de ise çok sayıda bulmaca çözmeye çalışıyor ve eğlenceli dakikalar geçiriyorsunuz.

Oyunlara ücretsiz olarak sahip olmak için yapmanız gerekenler

  • Oyunlara ücretsiz olarak sahip olabilmek için ilk olarak burada bulunan bağlantıyı kullanın ve kampanya sayfasına erişin.
  • Bu kampanyaya katılarak ücretsiz olarak sahip olduğunuz oyunlar, Epic Games kütüphanenize ekleniyor. İşte bu yüzden yapmanız gereken ilk işlem bir Epic Games hesabı oluşturmak veya daha önceden oluşturduğunuz hesaba giriş yapmak. 
  • Epic Games'e hızlı bir şekilde üye olabilmek için Google, Facebook, Xbox ve PlayStation gibi hesaplarınızı kullanabilirsiniz. Ancak sistem, manuel olarak üyelik oluşturmanıza da olanak tanıyor.
  • Epic Games'e giriş yapmak veya üye olmak için sağ üst kısımda bulunan "Giriş Yap" butonuna tıklayın. Karşınıza şöyle bir ekran çıkacak;
  • Sisteme kayıt ve giriş işlemlerini tamamladıktan sonra Epic Games, sizi zaten doğrudan ana sayfasına yönlendirecektir. Yönlendirildiğiniz sayfada oyunların ücretsiz olarak sunulduğu menüyü bulun. Karşılaşacağınız bölüm şu şekilde görünüyor olacak;
  • Layers of Fear ve Q.U.B.E.2'nin görsellerinin olduğu kısma tıklayın ve sayfanın yönlendirilmesini bekleyin.
  • Yönlendirildiğiniz sayfada oyunların ikiye ayrılmış olduğunu göreceksiniz. Ne yazık ki oyunları teker teker almanız gerekiyor. Aynı anda her iki oyuna birden sahip olamıyorsunuz.
  • Oyunlardan herhangi bir tanesinin üzerine tıklayın. Yeni bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Yönlendirildiğiniz sayfada "AL" yazan bir buton bulunuyor. Bu butona tıklayın.
  • Karşınıza, açılabilir bir ekran çıkacak. Bu ekran şöyle görünecek;
  • Sağ alt kısımda yer alan ve e-posta adresinizi geliştirici şirket ile paylaşıp isteyip istemediğinizi belirleyen kutucuğun tercihi, tamamen sizin tercihinize kalmış bir durum. Burada dilediğiniz kararı verebilirsiniz.
  • "SİPARİŞ VER" butonuna tıklayın. Bu işlemden sonra oyunu ücretsiz olarak oynamak için hazırsınız demektir.
  • İlk oyuna ücretsiz olarak sahip olduktan sonra ikinci oyun için de aynı işlemleri uygulayın.

Epic Games'in ücretsiz olarak sunduğu oyunlara sahip olabilmek için yapmanız gereken her şey bu kadardı. Epic Games bu etkinliğini 2019 yılının sonuna dek sürdürecek ve bu etkinlik kapsamında daha çok oyuncuya ulaşma imkanı yakalayacak. Şirket önümüzdeki hafta ise Steam fiyatı 18 TL olan Costume Quest oyunu ile Steam fiyatı 49 TL olan SOMA isimli oyunu ücretsiz olarak sunacak.