Electronic Arts, Yıllardır Uzak Durduğu Steam'e Yeniden mi Dönüyor?

45
22
7
3
3
Electronic Arts ile Steam, henüz ne olduğu bilinmeyen bir şey üzerinde çalışıyor. Steam'in veritabanında yer alan bilgilere göre ilerleyen dönemlerde Electronic Arts'ın yeni bir oyunu Steam'de listelenebilir veya iki platform, ortak bir şekilde çalışabilir.

Valve'ın sahip olduğu oyun platformu Steam, uzunca bir süredir oyun sektörünün tekeli konumunda. Ancak son zamanlarda bu durum, geçerliliğini yitirmeye başladı. Bunun nedeni ise Steam'e güçlü bir rakibin, Epic Games'in gelmesi. Ancak Steam'in tek rakibi Epic Games değil. Kimi zaman yayıncı şirketler de benzer bir şekilde kendi oyun pazarlarını kuruyorlar. Tıpkı Electronic Arts'ın "Origin" isimli platformu gibi.

Electronic Arts, 2011 yılında Origin'i hizmete sundu. Valve'a para yedirmemek için böyle bir karar alan şirket, aslına bakacak olursak amacına da ulaştı. Çünkü Electronic Arts, Origin'le iyi bir popülarite yakaladı ve Steam'e vereceği yüzde 30'luk kar marjı cebine kaldı. Bugünse Electronic Arts, Steam'e geri dönüş için bazı hazırlıklar yapıyormuş gibi görünüyor. Ancak şu an için Valve ya da Electronic Arts, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Origin and Steam

İkili arasında yaşanan gelişmeler, Steam'in veritabanında ortaya çıktı. Öyle ki Steam'in veritabanında yer alan bilgiler, Origin ile Steam arasında bir entegrasyon çalışmasının yapıldığını gözler önüne seriyor. Çünkü iki platform, "Ruynmen Test Game 2" isimli bir uygulama üzerinde çalışıyor. Ancak bu uygulamanın ne olduğu şu an için bilinmiyor.

Bu uygulamanın temel olarak iki anlamı bulunuyor. Ya Origin, ilerleyen dönemlerde Steam ile birlikte çalışabilir bir hale gelecek ya da Electronic Arts'ın yeni bir oyunu, Steam üzerinde listelenecek. İkili arasında başka bir ilginç gelişme daha var. O da Electronic Arts'ın 2009 yılında piyasaya sürdüğü "Saboteur" isimli bir oyun. Yine Steam'in veritabanında yer alan bilgilere göre bu oyun, bir süredir birileri tarafından oynanıyor. Yani bir şeyler test ediliyor.

Electronic Arts

Şu an için EA ile Steam arasında neler yaşandığını bilemiyoruz ancak kısa bir süre sonra ikilinin, yeni bir şeyler açıklayacağını kesin olarak söyleyebiliriz. Bakalım Steam ve Origin'in iş birliğinin altından neler çıkacak?

Kaynak : https://www.thegamer.com/ea-games-steam/
45
22
7
3
3
Emoji İle Tepki Ver
45
22
7
3
3