Kullanıcılara Göre Son iOS 13 Güncellemesi, Batarya Ömrünü Kısalttı

Birçok yeni işletim sisteminde olduğu gibi iOS 13’te de kullanıcıları sinirlendiren bazı hatalar bulunuyor ancak görünüşe göre Apple, bu hataları hâlâ tam anlamıyla düzeltebilmiş değil. Kullanıcılar, işletim sisteminin yeni sürümünün batarya ömrünü kısalttığı yönünde şikâyetlerde bulunuyorlar.

Kullanıcılardan gelen yorumlara göre Apple’ın yayınladığı son iOS 13 güncellemesi, batarya sorunu sebebiyle hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Bazı kullanıcılar, iOS 13.1.3’ün batarya ömrünü birkaç saate kadar indirdiğini söylerken bazı kullanıcılarsa şarj sırasında cihazın ısındığını belirtti. Bu sorunlar, iPhone 6’dan iPhone 11 Pro Max’e kadar birçok cihazda görülebiliyor.

Apple, iOS 13 yazılımını geçtiğimiz ay kullanıcılarına dağıtmıştı ve yazılım, gelişmiş gizlilik özellikleri gibi bir dizi değişiklikle birlikte gelmişti. Ayrıca bu işletim sisteminin içerisinde bazı sorunlar da bulunuyordu ancak Apple, bu sorunlara kısa sürede müdahale ediyordu.

iOS 13'te ortaya çıkan bazı sorunlar:

Kullanıcılar; çağrıların kapanması, rehberdeki kişilerin kaybolması, e-postaların silinmesi gibi sorunlarla karşılaşmış ve bunları rapor etmişti. Şimdiyse bazı kullanıcılar, iPhone bataryalarının ya şarj olmadığını ya da çok uzun sürede şarj olduğunu söylüyorlar. Bir kullanıcı, “iOS 13.1.3 güncellemesi, iPhone 7 Plus’ımın bataryasını öldürüyor. Batarya doluluğunun %70’i 2 saatte bitiyor. Telefonda sorunlar var ve çok fazla ısınıyor. iOS 13.1.2’den sonra buna sebep olacak ne değişti?” ifadelerini kullandı.

Başka bir kullanıcı ise “Teşekkürler Apple. Tüm gün bana yetecek harika bir telefonum vardı. iOS 13.1.3’ü kurduktan sonra çok fazla ısınan bir telefona sahip oldum. Tüm batarya 3 saat içerisinde bitiyor ve doğru düzgün şarj olmuyor. Neyse en azından Memoji’lerim var. Harika” dedi. Teknoloji devi, sık rastlanan ve büyük sıkıntılar yaratan sorunları halletmek için planlanan tarihten bir hafta önce beta güncellemesi yayınlamıştı. Ardından iOS 13.1 yayınlandı ve batarya ömrünü uzatacak özellikler eklendi ancak iOS 13.1.1 ve iOS 13.1.2’de iOS 13.1’de halledilmesi gereken problemler ortaya çıktı.

Siz de iPhone’nunuzda batarya sorunları yaşıyorsanız Karanlık Mod’a geçmeyi deneyebilirsiniz. Yapılan bazı testlere göre bu mod, telefonun batarya ömrünü %30'a kadar uzatabiliyor.