Huawei Mate 40 Pro İçin Oluşturulan 10 Kameralı Etkileyici Konsept

Çinli teknoloji devi Huawei'nin Mate 40 serisi üzerinde çalıştığı biliniyor. Telefonla ilgili resmileşmiş herhangi bir şey yok ancak şu sıralar bağımsız bir tasarımcı, Mate 40 Pro'nun konsept tasarımını oluşturmuş durumda. Konsept tasarım, Mate 30 ve P30 serisinin birleşimi gibi görünüyor.

Akıllı telefon üreticilerinin sektörle ilgili çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Şirketler bu bağlamda her geçen gün daha fazla çalışıyorlar ve yeni teknolojiler üretmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak tüketicilerin, akıllı telefon üreticilerinin yeni modelleriyle tanışmaları için bir süre beklemeleri gerekiyor. Tam olarak bu noktada da devreye şirketlere yakın kaynaklar ve konsept tasarımcılar girerek herhangi bir modelle ilgili bazı bilgileri ortaya koyuyorlar.

Şimdi ise bir tasarımcı, Çinli teknoloji devi Huawei'nin ilerleyen dönemlerde piyasaya süreceği modeli "Mate 40 Pro" ile ilgili bir konsept tasarım oluşturdu. Daha çok Mate 30 ve P30 modellerinin birleşiminden oluşan ve şık bir tasarıma sahip olan bu konsept tasarım, gerçek olduğu takdirde adından sıkça söz ettirecekmiş gibi görünüyor.

İşte Huawei Mate 40 Pro için hazırlanan konsept tasarım

Bir tasarımcının elinden çıkmış olan bu model, tıpkı Mate 30 serisinde olduğu gibi geniş kavisleri olan bir yapıya sahip. Bu yapı daha çok "şelale ekran" olarak isimlendiriliyor ve kavis, cihazın yanlarına doğru neredeyse 90 derece devam ediyor. Parmak izi okuyucu sensörünü de üzerinde bulunduran bu ekranın üzerinde herhangi bir çentik veya delik yok. Kamera ve sensörler, ekranın üzerindeki ince çerçeveye sığdırılmış durumda.

Telefonun üst kısmında bulunan ince çerçeve dört adet ön kamera sensörü eklemiş durumda ve kameraların yerleşim pozisyonu, fazlasıyla zekice görünüyor. Dilerseniz şimdi, bu konsept tasarımın ön kamera bölümüne daha yakından bakalım.

Tasarımcının hazırladığı konsept tasarımının arka kısmında ise 6 adet kamera bulunuyor. Bu kameralardan 5 tanesi dairesel bir yapıda beraber dururken, bir tanesi ise telefonun arka kısmının sol tarafında, LED flaşın altına yerleştirilmiş şekilde duruyor. Telefonun arka kısımdan görünümü de Mate 30 Pro'ya bir hayli benziyor. İşte konsept tasarımın arka kısmı;

Tasarımcı, Mate 40 Pro'nun Kirin 1000 işlemcisinden güç bulacağını düşünüyor. Bu da Mate 30 veya P30 serilerine oranla daha yüksek bir güce sahip olacağı anlamını taşıyor. Dolayısıyla Mate 40 serisinin kamera özelliklerinin de mevcut modellere oranla daha yüksek olacağını söyleyebiliriz. Ayrıca tasarımcı, Huawei Mate 40 Pro'nun çok daha büyük bir bataryaya, daha yüksek hızlı şarj desteğine ve çift yönlü hızlı şarj özelliğine sahip olacağını ifade ediyor.

Ancak her ne olursa olsun bu tasarımın sadece bir konsept olduğunu ifade etmek gerekiyor. Bağımsız bir tasarımcının elinden çıkan bu konsept çalışmanın gerçeği yansıtıp yansıtmayacağı hakkında net bir şey söylemek mümkün değil. Ancak Huawei'nin Mate 40 serisi üzerinde çalıştığı su götürmez bir gerçek.