Disney ve Amazon’dan Disney+ İçin Büyük Anlaşma

Disney, yeni dizi ve film platformu olacak olan Disney+’ın Fire TV’de yer alması için Amazon’la anlaşmaya vardı. Disney, yapılan yeni anlaşmanın ardından Disney+’ın lansmanın Fire TV’den gösterileceğini açıkladı.

Disney’in dizi ve film platformları rekabetine hızlı giriş yapacak Disney+’nın hizmete başlamasına kısa bir süre kaldı. Disney, yaptığı anlaşmalar ve yayınlayacağını açıkladığı diziler ve filmler sayesinde iddialı platformla insanların karşısına çıkmaya hazır. Disney+’la ilgili olarak bugün heyecan uyandıran yeni bir haber daha yayınlandı. 

The Wall Street Journal, Disney ile Amazon’un Disney+’ın Fire TV’de yer alması konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Disney+, bundan sonra Amazon’un Fire TV’sinde yer alacak. Hatta Disney+’ın 12 Kasım’da gerçekleştirilecek olan lansmanı da Amazon Fire TV cihazlarından yayınlanacak. 

Disney’in CEO’su olan Bob Iger da Disney+’la ilgili olarak bir açıklama gerçekleştirdi. Iger açıklamasında, Disney+’ın LG ve Samsung akıllı televizyonlarda olacağını açıkladı. Bob Iger, “Amazon Fire, LG ve Samsung cihazlarıyla kurduğumuz ortaklıkları duyurmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Amazon Fire TV’ye eklenen Disney+ uygulamasında aynı zamanda Amazon’un sesli asistanı Alexa da kullanılabilecek. “Alexa, The Mandalorian’ı oynat” şeklinde Alexa’ya seslendiğinizde Disney+’ın Star Wars evreninden dizisi olan The Mandalorian oynatılacak. 

The Wall Street Journal’da yayınlanan rapora göre Disney’in Amazon ile anlaşmasının bu kadar uzun sürmesinin sebebi reklam hakları üzerinde ortaya çıkan anlaşmazlık. Disney ve Amazon arasındaki reklam hakları kavgasının tek ayağı da Disney+ değildi. ABC, ESPN ve Disney Channel için de iki şirket arasında reklam anlaşmazlığı devam ediyordu. 

Disney+’ın Fire TV’de yer alacak olmasına rağmen Disney’in Amazon’un şartlarını kabul edip etmeği belli değil. İki şirket de yapılan anlaşmanın detayları hakkında bir açıklama yapmadı. 

Anlaşmanın şartları ne olursa olsun, Amazon Fire TV’de yer almak Disney+ için iyi bir giriş imkanı sunacak. Aynı zamanda Disney+’ın lansmanının Fire TV’den yayınlanacak olması, Disney için rakipleri karşısında ciddi bir avantaj sağlayacak.