Stanger Things'in 4. Sezonu, X-Men Göndermesiyle Ortaya Çıktı

Stanger Things'in 4. sezonu, resmi olarak henüz doğrulanmadı fakat yazarları tarafından atılan bir tweet ile geleceği yönündeki ihtimaller arttı. Üstelik tweet ile birlikte Hellfire Club'a yani X-Men'in kötü adamlarına bir gönderme yapıldı.

Stanger Things, yayınlanmaya başladığı ilk andan itibaren birçok insanın ilgisini çekmeyi başarmış bir dizi olmuştu. Dizinin ilk 3 sezonu oldukça fazla izlenmişti ve hayranları tarafından 4. sezona dair bir haber gelmesi uzun bir süredir bekleniyordu. Henüz resmi kaynaklardan bu konuyla ilgili bir açıklama gelmemiş olsa bile Stanger Writers tarafından atılan bir tweet ile birlikte geleceği yönündeki ihtimaller arttı. Üstelik tweet'te Hellfire Club olarak bilinen X-Men'in kötü adamlarına yapılmış bir gönderme de bulunuyor.

Atılan tweet'te "Yeni üyeler arıyoruz. Katılmak isteyen var mı?" cümlesi yer alıyordu. Tweet'te bulunan görseldeyse The Hellfire Club yazısı gözümüze çarpıyor. Bununla birlikte 80'lerde klasikleşmiş olan X-Men evreninde geçen kötü adamların kurduğu gizli bir mutant topluluğuna gönderme yapılıyor. Bu gönderme, dizinin ilk bölümü hakkında insanların kafasında bazı fikirlerin oluşmasına sebep olmayı başardı.

The Hellfire Club ifadesinin yer aldığı Stanger Things tweet'i:

X-Men ve Stanger Things'in hikâyelerine göz atacak olursak birtakım benzerlikler gözümüze çarpıyor. Zaten bunların en başında insanların mutantlara dönüşmesi üzerine yapılan çalışmalar yer alıyor. Hellfire Club ise Chris Claremont ve John Byrne tarafından 80'li yıllarda X-Men'in bir parçası olarak tanıtılmıştı. Bu gizli örgütün amaçları ise genellikle politik ve ekonomik temellere kurulmuş durumda.

Zengin ve seçkin kuşaklardan bulunan üyeleri aralarına katarak bir nevi İlluminati işlevi görüyorlar. Çalışmalarını gizli bir şekilde yürütüp etkilerini ve güçlerini artırmayı hedefleyen bir topluluk olarak biliniyor. Hikâyede ünlü bir psişik olarak bilinen Jean Gray'i kaçırmaya çalışmışlardı. Jean'i ise kontrol edilemez bir kozmik varlık olan The Phoenix'i kontrol altına almak için kullanmayı hedefliyorlardı. Bu olay, Eleven'ın kaçırılması ile benzerlik gösteriyor.

Her ne kadar dizide Hellfire Club ile ilgili bir şeyler görme ihtimalimiz olsa da dizi kaldığı yerden devam edecek. Yani 3. sezonda gerçekleşen olaylar, varlıklarını korumaya devam edecekler. Ruslar tarafından kaçırılma olayı, El'in güçlerini kaybetmesi, Hoppers'ın ölümü ve Hawkins'in Byers ailesine taşınması gibi olaylarla yüzleşiyor olacağız. Dizi ve Hellfire Club arasında bir bağlantı kurulacaksa bile bağlantının bu olaylar çerçevesinde kurulması kuvvetle muhtemel. 

Sonuç her ne olursa olsun şu anda daha fazla bilgiye sahip olmak için X-Men çizgi romanlarına bir göz atmak en mantıklı yol gibi gözüküyor. Konuyla ilgili daha fazla bilgiye sahip olduğumuz zaman sizlere aktarıyor olacağız.