Popüler Korku Filmleri Hakkında Hayranlar Tarafından Ortaya Atılan 10 Çılgın Teori

Korku filmleri, gizemli karakterlere ve ucu açık sonlarıyla izleyicilerin kafasını karıştıran türlerin en başında geliyor. Bu soru işaretleri, beraberinde teorileri getiriyor. İşte 10 popüler korku filmi hakkında birbirinden ilginç teoriler.

Korku filmlerinde kimi zaman karakterlerdeki, kimi zaman senaryodaki küçük ayrıntılar, izleyicilerin kafasında soru işaretleri yaratabiliyor. Bazen kimsenin görmediği bir detay aslında hikayeyi bambaşka bir yöne çekerek şaşırtıcı bilgiler ortaya çıkarabilir.

Katillerin yaşamlarından detaylar ya da iyi görünen karakterlerin korkunç olaylarda parmağının olması en çok karşılaşılan senaryolar arasında. Korku türü birçok ihtimali barındırabiliyor ve çoğu zaman gözümüzden kaçan detaylarla teorileri beraberinde getirebiliyor. İşte dünyanın en popüler korku filmlerinden 10 tanesi için hayranlar tarafından ortaya atılan çılgın teoriler:

10- Dehşet Kapanı

Marvel filmlerinde canlandırdığı Thor karakteriyle bütünleşen Chris Hemsworth'un başrolünde olduğu Dehşet Kapanı, izleyicileri ikna edemeyen filmler arasında. Bir hayran teorisi, Chris Hemsworth’un karakteri Curt Vaughan'ın baştan beri komploda yer aldığını öne sürüyor. Teori, arkadaş grubunu kulübeye götüren kişinin Curt olmasını kanıt olarak sunuyor. Curt, aynı zamanda bodrum katında ortaya çıkan gizemli eşyalardan birini seçmeyen tek kişi. Bir diğer ipucuna göre ise Curt, kurallara göre kız arkadaşı Jules'un ölmesi gerektiğini biliyordu ve bu yüzden onu yalnız bırakarak zombilerin öldürmesini sağladı.

9- Teksas Katliamı

Teksas Katliamı, 1974 yapımı bir klasik ve listedeki kült korku filmlerinden biri. Filmin ikonik katili Leatherface, insan derisinden yapılmış bir maske takıyor ve testere ile ortalığı kana buluyor.

Leatherface karakteri aslında gerçek hayatta Ed Gein adlı bir katilden esinlenilerek yaratıldı. Dolayısıyla, Leatherface'in erkek olduğu varsayıldı. Ancak Reddit'te ortaya atılan bir teori, çılgın katilin aslında bir kadın olabileceğini ortaya koyuyor. Teoriye göre katil bir maskeye ruj ve allık sürüyor. Ayrıca Leatherface, iri bir adam olmasına rağmen çok yüksek perdede sesler çıkarıyor. Leatherface'in yemek hazırlaması ve filmde gösterilen ürpertici evin dekorasyonu da kadın olabileceğine işaret.

8- Cadılar Bayramı

Cadılar Bayramı, 2018 yılının hit filmlerinden biriydi. Filmde Laurie Strode, 40 yıl önce bir Cadılar Bayramı gecesi kendisini öldürmeye çalışan maskeli katil Michael Myers ile yüzleşmek istiyor. Myers'ın da içinde bulunduğu hapishane nakil aracı kaza yapıyor ve Michael Myers kaçmayı başararak Laurie'nin peşine düşüyor.

Ancak izleyiciler, Laurie hakkında bir şeylerin farkına vardılar. Laurie katıldığı aile yemeğinde ağlamaya başlıyor. Bir teoriye göre onun böyle bir tepki vermesine neden olan şey korku değil, suçluluk. Teori, Michael’ın değil Laurie'nin otobüs kazasından sorumlu olduğunu öne sürüyor. Ayrıca kaza hakkındaki habere neredeyse hiç tepki göstermemesi, her şeyi planladığını gösteriyor. Michael ile 40 yıldır yüzleşmeyi bekliyordu ve peşine düştüğünde hazırlıksız yakalanmak istemiyordu.

7- Biz (Us)

Cadılar Bayramı filminin katili Michael Myers, 2019 yapımı popüler korku filmi Biz'de de teorilere konu oldu. Kapan'ın devam filminde, Michael'ın bir Tethered olduğunu ve tuzağa düşürülerek bir klonla değiştirildiğini iddia ediliyor. Ayrıca Biz'in yazarı ve yönetmeni Jordan Peele, filmi hakkında yapılan birkaç röportajda Cadılar Bayramı'na referans vermekle kalmadı, aynı zamanda filmde yer alan tavşanlardan da bahsetti.

Teoriyi daha ileriye götüren şey ise, Michael'ın konuşmaması, aksine Tethered gibi homurdanması. Ayrıca, Korku Bayramı 2 filminde, Myers evinin altından bodrum katına bağlanan ve klon değişimini sağlayan bir tünel sistemi ortaya çıkıyor. Dahası, Michael’ın psikiyatrı Dr. Loomis, onu "Rabbit in Red" kibrit kutusu kullanarak izliyor ve hastasını ruhsuz olarak tanımlıyor. Tıpkı bir Tethered gibi.

6- Ayin

Ayin filminin anlatısının merkezinde, sonlara doğru anlam kazanan iblis kral Paimon yer alıyor. Hayranlar, filmi yönetmen Ari Aster'ın bir diğer korku filmi olan Ritüel ile ilişkilendiren teoriler geliştirdi.

Teoriler, her iki filmde de aynı inanç temasının yer alması nedeniyle aynı evrende geçmesi gerektiğini söylüyor. Bazı hayranlar, Ayin'de Annie'nin yanından geçen çiftin Ritüel'den Dani ve Christian olduğuna ikna olmuş durumda. Ayrıca birçok hayran tarafından desteklenen bir başka popüler teori, Charlie'nin ölümü gibi dehşet verici şeylerin hiçbirinin gerçek olmadığını öne sürüyor. Yaşananlar aslında hem Annie hem de Peter’ın zihinsel bozukluklarının göstergesi.

5- Sessiz Bir Yer

Stranger Things dizisindeki Demogorgon'u andıran sessiz karakterler ve canavarlar içeren Sessiz Bir Yer, benzersiz bir sinema deneyimi için tasarlandı. Birçok sinema oyuncusu, devam eden sessizlik nedeniyle film boyunca huzursuz hissettiğini bildirdi.

Filmde, canavarlar gürültüye karşı son derece hassaslar ve ses çıkaran herkese saldırıyorlar. Bu canavarlar bir meteorun Dünya'ya çarpmasıyla uzaydan geldi. Ancak bazı taraftarlar bunun sadece kırmızı bir ringa balığı olduğunu ve yaratıkların aslında 2. Dünya Savaşı'ndan kalan biyolojik silahlar olduğunu düşünüyor.

4- Peşimdeki Şeytan

Psikolojik korku söz konusu olduğunda Peşimdeki Şeytan, bunun harika bir örneği. Filmin konusu, arabasının arka koltuğunda bir erkekle seks yaptıktan sonra ortaya çıkan ve şekil değiştiren bir lanete yoğunlaşıyor. Kadın daha sonra laneti başka bir adama devretmek zorundadır, aksi takdirde lanet kendisini öldürecektir.

Reddit'te ortaya çıkan teori, şeytani şekil değiştiriciden kaçan filmdeki gençlerin, farklı yıllarda şeytanlar tarafından kaçırılıp cehenneme gönderildiğini söylüyor. Bu, filmde Jay'in peşindeki canavarın, cehennemin bir başka sakini olduğu anlamına geliyor. Canavar kendi biçimini seçmiyor ve istismar, tecavüz, cinayete teşebbüs vb. gibi geçmişte başlarına gelenlere göre şeklini belirliyor. Jay de cinsel saldırıya uğradığından beri çıplak bir kadın şeklini alıyor.

3- Karabasan

Karabasan, ürpertici bir çocuk ve bir canavar içeren bir başka psikolojik korku filmi. Amelia dul bir ebeveyn olarak mücadelesini sürdürüyor. Oğluna Babadook hakkında bir kitap okuyor, ancak oğlu daha sonra Babadook'un gece onu rahatsız ettiğini iddia ettiği zaman kitaptan rahatsızlık duymaya başlıyor. Amelia daha sonra kitabı yırtıp çöpe fırlatıyor. Kitap yapıştırılmış halde kapılarına geri dönüyor ve evdeki kötüleşmeye başlıyor. Amelia Babadook tarafından ele geçiriliyor, ardından köpeğini öldürdükten sonra çocuğunun peşine düşüyor.

Bir hayran teorisi, Babadook'un, aslında Amelia'nın oğluna yönelik nefretinin fiziksel bir tezahürü olduğunu, çünkü kocasının öldüğü gün onu doğurduğunu öne sürüyor. Babadook filmde garip sesler çıkardığında, Amelia’nın öfkesi belirgin şekilde görülüyor. Bir diğer popüler bir teori, Babadook'un eşcinsel olduğunu iddia etse de bu bilgi, filmin yapımcısı Jennifer Kent tarafından onaylanmadı.

2- Carrie

Carrie, Stephen King'in 1974 yılında yayımlanan romanını konu alıyor. Film ilk olarak 1976'da gösterildi ve daha sonra 2013'te tekrar çekildi. Çoğu Stephen King romanında olduğu gibi, bu film hakkında da birçok teori var.

Teorilerden ilki Roald Dahl Matilda romanındaki ana karakter olan Matilda'nın, büyüyerek Carrie olduğu üzerine kuruluyor. Bayan Honey ve Matilda, Chamberlain’a taşındıktan sonra isimlerini Margaret ve Carietta olarak değiştirdiler. Carrie'nin annesi gibi, Honey/Margaret da çok dindar hale gelir, bu da Matilda/Carietta’nın telekinetik yeteneklerini gizlemesine neden olur. Böylece Carrie'nin hikayesi başlar. Yani aslında Matilda'nın Carrie'nin öncesini konu alıyor.

Bu iki hikayenin aynı evrende gerçekleştiğinin bir diğer kanıtı da, Matilda'nın babası tarafından satılan 1958 Plymouth Fury otomobilin, Christine'de (bir başka Stephen King romanı) başka bir formda ortaya çıkması. Araba bir yolcunun ölümüne neden oldu ve Matilda'nın babasının tutuklanmasına ve Bayan honey ve Matilda'nın Maine'e taşınmasına yol açtı.

1- IT

Listedeki en çılgın teori, Disney’in Mary Poppins filmini ve Stephen King’in IT romanını birbirine bağlıyor. Mary Poppins'in etrafta bir şemsiye ile dolaşan tatlı bir hanım, IT'in ise katil bir palyaço olduğu düşünüldüğünde saçma görünebilir. Ancak teori, Poppins ve IT'in benzer bir gücü paylaştığına işaret ediyor. İki karakter de çocukların düşüncelerine dokunabiliyorlar.

Her iki filmde de Georgie adında genç bir çocuk var. Ayrıca Poppins, 25 yıl sonra Cherry Tree Lane'e geri dönerken ve çocukların enerji seviyesini yükseltmek için yaşama sevincine güvenirken, IT her 27 yılda bir Derry'ye geri dönerek güçlerini yükseltmek için çocukların korkusunu kullanıyor. Her ikisi de dans etmekten hoşlanıyor gibi görünüyor. Ayrıca Mary Poppins Returns filminde herkes balonla uçarken, IT'in de balonlara özel bir ilgisi var.