Yeni Half-Life Oyunları, Half-Life: Alyx'in Başarısına Bağlı

Hayranlarının uzun süredir beklediği yeni Half-Life oyunu yaklaşık 12 yıllık bir aradan sonra duyuruldu. Valve’de yazılım geliştiricisi olan David Speyrer, serinin yeni oyunu hakkında konuştu.

Valve, tam teşekkülü VR oyunu Half-Life: Alyx’in duyurusunu yapmıştı, ancak bundan daha önemli olan şey ise geliştiricinin uzun süredir ara vermiş olduğu Half-Life serisine geri dönmesiydi.

Half-Life’ın yeni oyunu önümüzdeki senenin mart ayında çıkış yapacak ve bu, 2007’de çıkan ikinci Half-Life oyunundan sonraki ilk Half-Life oyunu olacak. Valve’den yapılan açıklamaya göre serinin yeni oyunu için bir on yıl daha beklememize gerek kalmayacak ancak yeni oyunun gelmesi de Alyx’in başarısına bağlı olacak.

Yeni oyun

Valve’den David Speyrer, The Verge’e yaptığı açıklamada “Valve’deki birçok insanın Half-Life evrenine geri dönmek istemesi muhtemelen çok da şaşırtıcı değildir ve bu deneyim de bunu güçlendirdi” ifadelerini kullandı.

Oyunun yaratım süreci hakkında da konuşan Speyrer, şunları söyledi: “Half-Life: Alyx’i yaratma sürecinde bu karakterlerle ve bu dünyayla hikâye anlatmak için yeni yollar keşfetmeliydik ve daha önce yapabildiklerimizin ötesine geçen yeni oynanış deneyimleri keşfettik. Tabii ki, insanların Half-Life: Alyxe nasıl tepki vereceklerini bekleyip görmemiz gerekiyor ancak ilerlemeye devam etmeyi seviyoruz.”

Bir nevi devam oyunu olan yeni VR oyunu, Half-Life 2’de geçen olayların hemen öncesini anlatacak. Speyrer, insanların yeni oyunu oynamadan önce Bölüm 2’yi oynamalarının daha iyi olacağını dile getirdi. Ancak kendisi, bunun, tipik VR oyunları gibi bir “spin-off” ya da kısa bir demo olmadığının da altını çizdi. Speyrer, “Bir yan hikâye ya da episodik bir hikâye değil, Half-Life hikâyesinin yeni parçası, Half-Life 2 ile aynı uzunlukta” ifadelerini kullandı.

Peki, sizin yeni Half-Life oyunundan beklentileriniz neler? Sizce Valve, VR oyunuyla seriyi devam ettirmekle doğru bir karar mı verdi? Fikirlerinizi ve beklentilerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.