Xbox Game Studios, Daha Fazla Oyunun Geleceği Sinyalini Verdi

Xbox Game Studios başkanı Matt Booty, Microsoft'un aralık ayı içerisinde yeni yapımlarının duyurulabileceğini söyledi. Dolayısıyla gözler 12 Aralık 2019'da düzenlenecek The Game Awards etkinliğine çevrildi.

Xbox Game Studios başkanı Matt Booty, Microsoft için 2019’un henüz sona ermediğini gösteren açıklamalarda bulundu. Matt, şirketin bu yıl tanıtmayı planladığı oyunlar olduğunu söyledi. Başkanın bu açıklamaları da gözlerimizi The Game Awards 2019’a çevirdi.

Matt Booty’nin açıklamalarından yola çıkarak Microsoft’un The Game Awards 2019’da bir hatta iki yeni oyun tanıttığını görebiliriz. Tabii muhtemelen bu oyunlar büyük yapımlar arasında yer alacak oyunlar olmayacak. Büyük yapımları muhtemelen haziranda E3 2020’de görebileceğiz.

Matt Booty, Windows Central ile yaptığı röportaj sırasında şirketin yeni oyun konsolu Scarlett’in yolda olduğunu ve xCloud’un da momentum kazandığını belirtti. Bu yüzden de geliştirilme aşamasındaki oyunları yayınlamak için doğru zaman olduğunu da ekledi. Booty, sözlerine şöyle devam etti:

"Bence bütün stüdyolarda bir şeyler kalmış. Henüz hakkında konuşmamış olduğumuz çok sayıda duyurulmamış projemiz var. Scarlett’in lansmanıyla yeni bir Halo başlatmak için geliştirilmekte olan bir Halo var. Tüm stüdyolarımızda bir sonraki büyük şeyin ne olacağı üzerine çalışıyoruz. Sanırım yıl bitmeden bahsetmediğimiz bazı şeylerle ilgili daha fazla haber görmeye başlayacaksınız."

Matt Booty’nin röportajından yola çıkarak Xbox’ın 2019 bitmeden birkaç yapım daha tanıtmasını bekleyebiliriz. Beklentilerimizin karşılanıp karşılanmayacağını 12 Aralık 2019 tarihinde The Game Awards etkinliğinde göreceğiz. Bu etkinlikte Microsoft dışında diğer büyük yapımcılardan da yeni tanıtımlar ve duyurular bekleniyor.

The Game Awards’ın bu yılki ayağı birçok çekişmeli ismin çarpışmasına sahne olacak. En iyi oyun kategorisinde Control, Death Stranding, Resident Evil 2, The Outer Worlds ve Sekiro: Shadows Die Twice gibi çıktığı an ses getiren yapımlar bulunuyor.

The Game Awards 2019’da toplam 29 kategoride hangi oyunların aday olduğunu buradan öğrenebilirsiniz. Ayrıca bir oyuna oy vermek için bu bağlantıya tıklayabilir, siteye giriş yaparak oyunuzu verebilirsiniz.