Instagram'ın Yeni 'Yerleşim' Özelliğiyle Hikayelere Kolaj Eklenebiliyor

Instagram geliştiricileri, platformun mobil uygulamalarına yeni bir özellik eklediler. "Yerleşim" olarak isimlendirilen bu yeni özellik, kullanıcıların hikayelerine kolajlar ekleyebilmesini sağlıyor.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram, yeni bir özelliğe daha kavuştu. Geliştirici ekip, Instagram'ın mobil sürümlerini güncelleyerek uygulamanın hikaye bölümüne önemli bir yenilik ekledi. "Yerleşim" olarak isimlendirilen bu özellik, tek bir hikaye içerisinde 6 fotoğrafa kadar ekleme yapabilmenize yardımcı oluyor. Yani bu özellikle Instagram, kendi kolaj özelliğine sahip oldu.

Instagram geliştiricileri, bir süredir hummalı bir çalışma içerisindeler. Geliştiriciler, platforma olan ilgiyi yükseltebilmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Geçtiğimiz dönemlerde yine etkili özellikler sunan ekip, şimdi de kolaj özelliğiyle kullanıcıların, Instagram'a olan ilgisini yükseltmeye çalışıyor. Instagram'ın yeni özelliği sayesinde kullanıcılar, üçüncü parti bir uygulamaya ihtiyaç duymadan kolajlar oluşturabilecekler.

Instagram Hikayeler'in kolaj oluşturma özelliği böyle görünüyor

Instagram'ın yeni Yerleşim isimli özelliği, kullanıcılara 2 ila 6 fotoğraf arasında seçim yaptırıyor. Üstelik kullanıcılar, istedikleri takdirde oluşturdukları kolajın bir ya da birkaç fotoğraflarını galerilerinden seçebiliyorlar.

Yani Instagram, kullanıcılarına kolaj oluşturmak için geniş bir palet ve büyük bir özgürlük sunuyor. Ayrıca kullanıcılar, oluşturdukları kolajları çeşitli efekt ve emojilerle de zenginleştirebiliyorlar.