HMD Global'in Yeni Giriş Seviye Telefonu Nokia 1.3 Ortaya Çıktı

HMD Global’in üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü yeni bir Nokia telefon ortaya çıktı. Bluetooth sertifikasıyla ortaya çıkan Nokia 1.3, giriş seviye bir akıllı telefon olarak tüketicilerin hizmetine sunulacak. Telefonun ne zaman duyurulacağı ise henüz bilinmiyor.

Akıllı telefon sektörünün yoğun bir rekabet içinde olduğu su götürmez bir gerçek. Şirketler, üstün donanımsal özelliklere sahip olan akıllı telefonlarını birbirlerinin peşi sıra piyasaya sürüyorlar. Akıllı telefon üreticileri, telefonlarına ekledikleri benzersiz özelliklerle rakiplerinin önüne geçip, sektörde kendilerine yer edinebilmek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorlar.

Görünen o ki HMD Global çatısı altındaki Nokia, amiral gemisi telefonlarla çok da uğraşmak istemiyor. Aslına bakacak olursak geçtiğimiz dönemlerde Nokia'nın birkaç amiral gemisini gördük. Ancak bu telefonlar ne yazık ki beklenen etkiyi göstermedi. HMD Global, şu sıralar daha çok giriş ve orta segment telefonlar üzerinde çalışma yürütüyor gibi görünüyor.

Nokia'nın bir süredir dillendirilen modellerinden bir tanesi "1.3" olarak isimlendiriliyor. "TA-1213" model koduna sahip olan akıllı telefon, tüketicilere giriş seviyesinde bir ürün olarak sunulacak ve bu bağlamda fiyatının da uygun olacağını söylemek mümkün görünüyor. Şimdiyse Nokia 1.3, Bluetooth sertifikasıyla bir kez daha ortaya çıktı.

İşte Nokia 1.3'ün aldığı Bluetooth sertifikası

Sertifikada yer alan bilgilere göre Nokia 1.3, Qualcomm'un Snapdragon 2 serisi işlemcilerinden bir tanesine sahip olacak. Kesin bir bilgi söz konusu değil ancak bu telefona güç verecek işlemcinin, Snapdragon 215 olabileceği konuşuluyor. Ayrıca bu telefon, Bluetooth 4.2 sürüm desteğine sahip olacak. Ancak sertifika ne yazık ki telefonun başka bir özelliğini ortaya koymuyor.

Nokia 1.3, giriş seviyesinde bir akıllı telefon olacak. Dolayısıyla bu telefondan olağanüstü bir şeyler beklemek çok da doğru değil. Hatta bu telefonun Nokia C1'e benzer bir yapıda olabileceğini söyleyebiliriz. Nokia C1, 1 GB RAM ve 16 GB depolama alanına sahip bir cihaz olarak karşımıza çıkmış, bu telefonda MediaTek'in dört çekirdekli bir işlemcisine yer verilmişti. Nokia 1.3 de buna benzer özelliklerle karşımıza çıkabilir.