Sağlık Bakanı’ndan Okulların Açılış Tarihiyle İlgili Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okulların açılış tarihi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un verdiği takvime uyulacağını ancak eğitimin ne şekilde başlayacağının belirlenmediğini açıkladı.

Koronavirüs pandemisi sonrasında eğitim öğretim faaliyetleri uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştirilmeye başlamıştı. 2020-2021 eğitim öğretim yılının nasıl gerçekleştirileceği de pek çok tartışmanın odağında yer alıyordu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce eğitim öğretim yılının 31 Ağustos’ta başlayacağını ifade etmişti. Tarih bir süredir tartışma konusu olurken pek çok kişi bu konuda Sağlık Bakanlığından gelecek olan açıklamayı bekliyordu.

Okullar 31 Ağustos’ta açılıyor

3 aylık bir süreden sonra ilk defa yüz yüze görüşme gerçekleştiren Bakan Koca, bayramda alınacak tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Bakan, okulların açılıp açılmayacağına dair açıklamalarda da bulundu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, "Geçen toplantıda ifade etmiştim. Okulların açılma takvimini Milli Eğitim Bakanımız açıklamıştı. Bu eğitim uzaktan mı, hibrit eğitim tarzında mı, karma mı olacağı konusu Milli Eğitim Bakanlığımız ve Bilim Kurulu irtibat halinde. Gerektiğinde iller bazında o illere özel farklı yaklaşımlar da devreye girebilir" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı açıklamalarına “Burada önemli olan eğitimin 31 Ağustos'ta başlayacak olması. Ama bu eğitimin uzaktan, bölgesel olarak farklı şekilde mi bunu da önümüzdeki bir iki hafta içerisinde açıklaması daha net yapılmış olur" şeklinde devam etti.

Tedbirler belli oluyor

Koca ayrıca “Alınabilecek tedbirler de netleştiriliyor. Bir sınıfta bir öğrencinin pozitif olduğunu düşünün. Pozitif olan vaka tespitinde o okulda ne gibi tedbir alınmalı. Temas ettiği çocuklarla ilgili neler yapılmalı? Karantina veya izolasyon kimlere uygulanmalı? Kimlere test yapılmalı? Önceden ateş dahil olmak üzere birtakım tedbirler alınmalı mı, hangi safhada alınmalı, bunlar da detaylandırılıyor, bilgilendirme yapılmış olacak” dedi.

Yeni dönemde eğitim öğretim yılının başlangıcı değişmeyecek, daha önce açıklandığı üzere 31 Ağustos’ta ilk ders zili çalacak. Konuyla ilgili olarak yeni bir gelişme olması durumunda açıklanacaktır. Şu anda planlarda bir değişiklik görünmüyor.