Samsung Galaxy Note20'nin Kameralarının Buğulandığı Görüntülendi

Güney Kore'de bir Samsung Galaxy Note20 kullanıcısı, sıcaklık farkı olan bir ortama girdiğinde Galaxy Note20'nin kamerasının buğulandığı görüntüledi. Kullanıcı, iddiaya göre Samsung'dan bu olayın gayet doğal olduğu yönünde bir mesaj aldı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bundan 10 gün önce yeni amiral gemisi akıllı telefon serisi Samsung Galaxy Note20'yi tanıtmıştı. Samsung Galaxy Note20 ve Note20 Ultra cihazlarından oluşan seri, henüz ülkemizde yalnızca ön siparişle alınabiliyor olsa da şirketin anavatanı Kore'de satışa çıkmış durumda.

Samsung Galaxy Note20 serisi, Güney Kore'deki kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. İnsanlar, yeni amiral gemisi serisini çıktığı gün satın almaya başladı. Ancak çoğu zaman olduğu gibi bazı kullanıcılar, yeni akıllı telefonun bazı sorunlara ev sahipliği yaptığını söylemeye başladı.

Samsung Galaxy Note20'de can sıkıcı bir sorun tespit edildi:

Güney Koreli bir Samsung Galaxy Note20 kullanıcısı, Samsung'un Güney Kore topluluk forumunda yaptığı paylaşımda Note20'nin arkasındaki lenslerinin tamamen buğuyla kaplandığını gösterdi. Samsung Galaxy Note20 kullanıcısının yaptığı paylaşımın altına birkaç kullanıcı daha aynı sorunu yaşadığını belirtti.

Kullanıcının yaptığı paylaşıma göre sorun, sıcak havadan soğuk bir alana geçiş gibi sıcaklığı farklı ortamlara girilip çıkılınca yaşanıyordu. Kullanıcı, Koreli site Naver'de yaptığı paylaşımda cihazı Samsung'un servisine götürdüğünü söyledi. Ancak kullanıcının Samsung servisinden aldığı yanıt kendisini epey üzmüştü.

Kullanıcının iddiasına göre Samsung, ortamdaki nemin cihazdaki hava boşluklarından girmesi sonucunda meydana gelebiliyordu. Ardından nem yoğunlaşarak buğu oluşturuyordu. Samsung, mesajında bu olayın tamamen doğal olması nedeniyle herhangi bir tamir veya değişim hizmeti sunamayacağını söylemişti.

Samsung tarafından Galaxy Note20'de görülen bu sorun hakkında şu ana kadar hiçbir açıklama yapılmadı. Bununla birlikte kullanıcının iddia ettiği Samsung mesajı da şu an için kendisini göstermedi. Bu sorunun tüm Galaxy Note20'lerde geçerli olup olmadığını ve normal koşullarda sık sık yaşanıp yaşanmayacağını ancak bekleyerek öğreneceğiz.