Disney, Mulan'ın Dijital Satışlarının Nasıl İşleyeceğini Açıkladı

Mulan'ın 4 Eylül'de Disney+ üzerinde gösterime gireceğini geçtiğimiz günlerde duyuran Disney, dijital satışların nasıl işleyeceğini açıkladı. Kullanıcılar, Mulan'ı Disney+'ın web sitesine ek olarak Apple, Roku ve Google platformları üzerinden satın alabilecekler.

Bu ayın başlarında Disney, vizyon tarihi defalarca ertelenen canlı aksiyon filmi Mulan'ın Disney+ üzerinden yayınlanacağını açıklamıştı. ABD başta olmak üzere koronavirüs salgınının şiddetli geçtiği ülkelerde salonlarda gösterime girmeyecek olan dev bütçeli yapım, bunun yerine 4 Eylül'de Disney+ üzerinden prömiyer yapacak.

Geçtiğimiz gün Disney, dijital satın alma seçenekleri merak edilen yapım için web sitesinde sessizce bazı değişiklikler yaptı. Yapılan değişikliklerle birlikte şirket, Mulan'ı kendi web sitesine ek olarak Apple, Roku ve Google platformları üzerinden ekstra 30 dolar ücretle Disney+ abonelerine sunacak. Şirket, filmin abonelere ne zaman ücretsiz bir şekilde sunulacağı hakkında ise bilgi vermedi.

Mulan nasıl bir film?

Vizyon tarihi defalarca ertelenen ve sonunda dijitalde yayınlanmasına karar verilen Mulan, Disney'in 1998 yapımı klasik animasyon filminin canlı aksiyon uyarlaması olarak biliniyor. Walt Disney Pictures tarafından çekilen filmde, korkusuz bir genç kadının ailesine ve ülkesine olan sevgisi uğruna her şeyi tehlikeye atarak Çin tarihindeki en büyük savaşçılardan biri hâline gelmesi anlatılıyor.

Yönetmenliğini Tek Başına (North Country) ve Umut Bahçesi (The Zookeeper's Wife) filmlerinden tanıdığımız Niki Caro'nun üstlendiği yapımın oyuncu kadrosunda ise Yifei Liu, Donnie Yen, Li Gong, Jet Li, Jason Scot Lee, Yoson An ve Tzi Ma gibi isimler yer alıyor.

Disney'in 200 milyon doların üzerinde dev bir bütçeyle çekilen Mulan için beklentileri oldukça yüksek. ABD ve Batı Avrupa gibi önemli pazarlarda yalnızca dijital gösterime girecek olan filmin beklenen başarıyı verip vermeyeceğini ancak ilerleyen günlerde göreceğiz.